Ciasto marchewkowe babci wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, masło, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Babciowy tort jabłkowo-marchewkowy, Najlepsze ciasto marchewkowe bez mleka babci, oraz Ciasteczka marchewkowe babci z lukrem pomarańczowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13 cali. Mąkę, sodę oczyszczoną i cynamon przesiać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Cynamon
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
W dużej misce, połączyć cukier i olej do wymieszania. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Mieszać w mieszaninie mąki tylko do momentu włączenia. Złożyć w ananas, marchew, kokos i orzechy włoskie.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Jeszcze ciepłe, wbić dziury w torcie z widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
5
Do glazury: w rondlu połącz masło, cukier, maślankę i wanilię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
Masło
Glazura
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Wlać glazurę na ciepłe ciasto, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.