Ciasto marchewkowe babci

Ciasto marchewkowe babci
Ciasto marchewkowe babci wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, masło, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Babciowy tort jabłkowo-marchewkowy, Najlepsze ciasto marchewkowe bez mleka babci, oraz Ciasteczka marchewkowe babci z lukrem pomarańczowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13 cali. Mąkę, sodę oczyszczoną i cynamon przesiać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, połączyć cukier i olej do wymieszania. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Mieszać w mieszaninie mąki tylko do momentu włączenia. Złożyć w ananas, marchew, kokos i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
MarchewMarchew
KokosKokos
WaniliaWanilia
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Jeszcze ciepłe, wbić dziury w torcie z widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Do glazury: w rondlu połącz masło, cukier, maślankę i wanilię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
MasłoMasło
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Wlać glazurę na ciepłe ciasto, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia3
Magazyn