Ciasto Marchewkowe
Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 626 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rodzynki sułtanki, orzechy laskowe, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi, Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, oraz Ciasto marchewkowe ciasto z lukrem z ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiej cukier granulowany. Orzechy laskowe zmiażdżyć bardzo małe (najlepsze wyniki w blenderze). Umyj sułtanki. Marchew umyć i zetrzeć na tarce. Nasmaruj puszkę ciasta (9 na 12 cali głębokości).
Umieść miskę na patelni z gorącą wodą. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. do rozgrzanej miski umieścić żółtka i 4 uncje cukru granulowanego i ubijać razem, aż mieszanina zgęstnieje. (Powinien być podwojony luzem, jaśniejszy w kolorze i kremowy w konsystencji). Gdy tak się stanie, odłóż na chwilę mieszaninę żółtka i cukru (z ognia). Do czystej, zimnej miski umieścić białka jaj, dodać 1 łyżeczkę zimnej wody i trochę świeżo zmielonej soli i szybko ubijać, aż będą sztywne i pełne. Stopniowo ubijaj w puszyste białka jaj pozostałe 6 uncji cukru granulowanego, aż do całkowitego włączenia. Odstawić do czasu potrzebnego.
Mieszankę żółtka umieścić na ciepłej wodzie i dodać zmielone orzechy i sok z cytryny. Do tego dodać startą marchewkę i skórkę z cytryny. Złóż 1 łyżeczkę mąki i sułtanek.
Wyjąć miskę z podgrzanej wody. Złóż 2 łyżki stołowepuły białek. Następnie umieścić całą mieszaninę w pozostałej części białek jaj i dobrze złożyć.
Dodaj 1/4 łyżeczki cynamonu.
Wlać całą mieszaninę do wysmarowanej tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika ustawionego na 350 stopni F., na środkowej półce, przez 60 minut.
Wyjąć ciasto z patelni i całkowicie ostudzić.
Pokrój ciasto na pół, rozłóż dżem na dole i wymień górę.
Przed podaniem posypać cukrem cukierniczym.