Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe
Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 626 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rodzynki sułtanki, orzechy laskowe, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi, Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, oraz Ciasto marchewkowe ciasto z lukrem z ananasem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesiej cukier granulowany. Orzechy laskowe zmiażdżyć bardzo małe (najlepsze wyniki w blenderze). Umyj sułtanki. Marchew umyć i zetrzeć na tarce. Nasmaruj puszkę ciasta (9 na 12 cali głębokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść miskę na patelni z gorącą wodą. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. do rozgrzanej miski umieścić żółtka i 4 uncje cukru granulowanego i ubijać razem, aż mieszanina zgęstnieje. (Powinien być podwojony luzem, jaśniejszy w kolorze i kremowy w konsystencji). Gdy tak się stanie, odłóż na chwilę mieszaninę żółtka i cukru (z ognia). Do czystej, zimnej miski umieścić białka jaj, dodać 1 łyżeczkę zimnej wody i trochę świeżo zmielonej soli i szybko ubijać, aż będą sztywne i pełne. Stopniowo ubijaj w puszyste białka jaj pozostałe 6 uncji cukru granulowanego, aż do całkowitego włączenia. Odstawić do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Mieszankę żółtka umieścić na ciepłej wodzie i dodać zmielone orzechy i sok z cytryny. Do tego dodać startą marchewkę i skórkę z cytryny. Złóż 1 łyżeczkę mąki i sułtanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
4
Wyjąć miskę z podgrzanej wody. Złóż 2 łyżki stołowepuły białek. Następnie umieścić całą mieszaninę w pozostałej części białek jaj i dobrze złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj 1/4 łyżeczki cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
6
Wlać całą mieszaninę do wysmarowanej tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika ustawionego na 350 stopni F., na środkowej półce, przez 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjąć ciasto z patelni i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Pokrój ciasto na pół, rozłóż dżem na dole i wymień górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
DżemDżem
9
Przed podaniem posypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn