Ciasto Makowe Z Podwójną Cytryną
Ten przepis służy 10. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, galaretkę o smaku cytrynowym, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Makowe Z Podwójną Cytryną, Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ubić pierwsze 5 składników w dużej misce z mikserem do wymieszania. Wymieszać z makiem.
Wlać do nasmarowanej i posypanej mąką 12-filiżanki karbowanej miski rurowej lub 10-calowej miski rurowej.
Piec 50 min. do 1 godziny lub do wykałaczki włożonej w pobliżu środka wychodzi czysta. Fajne ciasto na patelni 10 min. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem. Odwróć ciasto na stojak z drutu; delikatnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.
W średniej misce z mikserem ubić krem i masło do wymieszania.
Dodać sok z cytryny; dobrze wymieszać. Stopniowo ubić w cukrze.
Rozłóż na wierzchu ciasta.