Ciasto kremowe Espresso z sosem czekoladowo-czekoladowym

Ciasto kremowe Espresso z sosem czekoladowo-czekoladowym
Ciasto kremowe Espresso z sosem czekoladowo-czekoladowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką espresso, jedwabne tofu, espresso i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Czekoladowe Espresso i kremowe ciasto Pops, oraz Naleśniki Espresso z lodami i sosem z ciemnej czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Mąkę przesiać razem i 3 łyżki cukru; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połączyć 1 szklanka cukru i żółtka w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością 5 minut lub aż gęste i blade.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połącz 3 łyżki parzonego espresso, zmielonego espresso, wanilii i soli w małej misce; dodaj do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania. Mieszaninę mąki przesiać równomiernie na wierzchu mieszaniny żółtka; mieszać tylko do wilgotności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parzone EspressoParzone Espresso
Mielone EspressoMielone Espresso
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Białka ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany za pomocą czystych, suchych ubijaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Powoli dodawać pozostałą 1 łyżkę cukru, ubijając, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaj w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Wlać ciasto do 9-calowej patelni springform.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
8
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ostudzić na patelni 1 godzinę; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi; usunąć boki patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Aby przygotować krem do espresso, połącz tofu, skondensowane mleko i 1/4 filiżanki parzonego espresso w blenderze; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Aby przygotować sos czekoladowy, połącz czekoladę z mlekiem beztłuszczowym w szklanej miarze 1 szklanki; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuty lub do prawie stopienia się czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Mleko Bez TłuszczuMleko Bez Tłuszczu
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
11
Dodaj proszek chile, mieszając, aż będzie gładka. Łyżka kremu espresso na talerze deserowe, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
12
Polać sosem czekoladowym w środku kremu espresso; na wierzch wyłożyć plasterek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn