Ciasto kremowe Espresso z sosem czekoladowo-czekoladowym
Ciasto kremowe Espresso z sosem czekoladowo-czekoladowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką espresso, jedwabne tofu, espresso i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Czekoladowe Espresso i kremowe ciasto Pops, oraz Naleśniki Espresso z lodami i sosem z ciemnej czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Mąkę przesiać razem i 3 łyżki cukru; odstawić.
Połączyć 1 szklanka cukru i żółtka w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością 5 minut lub aż gęste i blade.
Połącz 3 łyżki parzonego espresso, zmielonego espresso, wanilii i soli w małej misce; dodaj do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania. Mieszaninę mąki przesiać równomiernie na wierzchu mieszaniny żółtka; mieszać tylko do wilgotności.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany za pomocą czystych, suchych ubijaków.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Powoli dodawać pozostałą 1 łyżkę cukru, ubijając, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaj w ciasto.
Wlać ciasto do 9-calowej patelni springform.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ostudzić na patelni 1 godzinę; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi; usunąć boki patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować krem do espresso, połącz tofu, skondensowane mleko i 1/4 filiżanki parzonego espresso w blenderze; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyluzuj.
Aby przygotować sos czekoladowy, połącz czekoladę z mlekiem beztłuszczowym w szklanej miarze 1 szklanki; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuty lub do prawie stopienia się czekolady.
Dodaj proszek chile, mieszając, aż będzie gładka. Łyżka kremu espresso na talerze deserowe, równomiernie rozprowadzając.
Polać sosem czekoladowym w środku kremu espresso; na wierzch wyłożyć plasterek ciasta.