Ciasto Koliber
Ciasto Hummingbird może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Ten przepis służy 8 osobom. Ten deser ma 977 kalorii , 13 g białka i 46 g tłuszczu na porcję. Za 1,52 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 70 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, jajka, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 43% . Podobne przepisy obejmują ciasto kolibra , ciasto kolibra i ciasto kolibra .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj trzy 9-calowe formy do pieczenia nieprzywierającym sprayem do pieczenia.
W dużej misce ubij masło, cukier granulowany i wanilię na średnich obrotach mikserem, aż masa będzie puszysta.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Dodawaj do masy maślanej na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc na mieszance mącznej, ubijając po każdym dodaniu aż do połączenia.
Dodać banany i ananasa, ubijać do połączenia.
Za pomocą miarki nałóż ciasto do każdej z trzech przygotowanych foremek, po jednej miarce na raz, aby zapewnić równomierne rozłożenie. Uderz patelniami o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza z ciasta.
Piec, aż drewniany wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, od 25 do 35 minut. Studzimy w foremkach przez 10 minut.
Wyjmij z foremek i całkowicie ostudź na metalowej kratce.
Połóż odrobinę lukieru pomiędzy warstwami.
Pozostałym lukrem posmaruj wierzch i boki ciasta.
W razie potrzeby udekoruj kokosem i orzechami.
Ubij masło i serek śmietankowy za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka i kremowa. Stopniowo ubijaj cukier puder. Na koniec dodaj sok z cytryny i wanilię.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "