Ciasto kawowe z jagodami i kwaśną śmietaną
Blueberry Sour Cream Coffee Cake to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 725 kalorii . Za 1,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, śmietany, jajek i brązowego cukru. 2906 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Apple Nut Sour Cream Coffee Cake , Sour Cream Coffee Cake i Blueberry Coffee Cake są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką 9-calową formę Bundt.
W dużej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbijaj jajka jedno po drugim, a następnie wmieszaj śmietanę i wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; mieszaj w cieście, aż się połączą. Wmieszaj borówki.
Włóż połowę ciasta do przygotowanej patelni. W małej misce wymieszaj brązowy cukier, cynamon i orzechy pekan.
Posyp połowę tej mieszanki na ciasto na patelni. Nałóż łyżką resztę ciasta na wierzch, a następnie posyp resztą mieszanki pekanowej. Użyj noża lub cienkiej szpatułki, aby wmieszać warstwę cukru do ciasta.
Piecz przez 55 do 60 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu, aż nóż włożony w koronę ciasta będzie czysty po wyjęciu. Ostudź w formie na kratce. Odwróć na talerz do serwowania i mocno stuknij, aby wyjąć z formy. Oprósz cukrem pudrem tuż przed podaniem.