Ciasto Kawowe Extra Crumb
Dodatkowe ciasto z okruchami kawy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 17. 77 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Extra Okruchy Cynamon Streusel Kwaśna Śmietana Ciasto Kawowe, Kubek Cinnamon Coffee Cake with coffee-mate Extra Sweet & Creamy, oraz Tort Kawowy Big Crumb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. Posmaruj i mąkę 9-na 13-calową patelnię do pieczenia i odstaw na bok.
Aby zrobić polewę: wymieszać cukier, sól, mąkę i cynamon.
Dodaj masło i mieszaj, aż dokładnie się połączysz, a mieszanina przypomina wilgotną mączkę kukurydzianą. Odstawić.
Aby nadzienie: ubij razem brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, kakao w proszku i sól. Odstawić.
Aby ciasto: w misce miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, ubij masło i cukry razem, aż dobrze się połączą, o 4 protokół. Beat in vanilla.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Zeskrobać miskę między każdym dodatkiem jajka, aby upewnić się, że wszystko jest prawidłowo wymieszane. W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W innej małej misce, ubij razem kwaśną śmietanę i mleko. Może być trochę grudkowaty. W porządku. Na małej prędkości, dodać 1/3 mieszanki mąki do ciasta. Jak to zawiera, dodać połowę mieszaniny śmietany.
Dodać kolejną 1/3 mieszanki mąki i pozostałą część mieszanki kwaśnej śmietany.
Wymieszać, aż ledwo włączone i dodać pozostałą mąkę. Zakończ włączenie suchych składników za pomocą szpatułki, aby upewnić się, że cała mąka jest dobrze włączona.
Rozłóż około połowy ciasta na przygotowaną patelnię, popychając ją do krawędzi gumową szpatułką.
Posypać nadzienie na wierzchu ciasta.
Przełóż pozostałe ciasto na wierzch nadzienia i użyj szpatułki, aby rozłożyć ciasto na patelni. Użyj noża do masła, aby delikatnie obracać nadzienie w ciasto kilkoma delikatnymi pociągnięciami.
Posypać polewa równomiernie na ciasto i piec ciasto, aż będzie złoty kolor i tester ciasto lub Drewniany szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, 55 do 60 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 20 do 30 minut przed podaniem. Ciasto będzie trwać, dobrze zapakowane, w temperaturze pokojowej przez 4 do 5 dni.