Ciasto Kawowe Cytrynowo-Rozmarynowe
Ciasto kawowe cytrynowo-rozmarynowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cukier puder, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Rosemary-Orange Granola Coffee Cake, Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Ciasto jagodowo-cytrynowe z cytrynową glazurą.
Instrukcje
Lekko nasmaruj dno i boki 9-calowej sprężyny. Dno garnka z pergaminem.
Zetrzyj skórkę z cytryn na równi 1 łyżka.
Cytryny pokroić na pół; wycisnąć sok z cytryn do miski na Równi 5 łyżek. Zastrzyk rezerwowy i 1 łyżka. sok z cytryny.
Mąkę, cukier i sól połączyć w misce robota kuchennego; puls 3 do 4 razy lub do wymieszania.
Dodać masło; pulsować 6 do 7 razy lub aż mieszanina przypomina grube okruchy. Rezerwa 1 szklanka mieszanki mąki.
Przenieść pozostałą mieszaninę mąki do miski wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego.
Dodaj proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; beat z małą prędkością, aż dobrze wymieszane.
Dodaj maślankę, jajko i 1/4 szklanki soku z cytryny; beat ze średnią prędkością 1 1/2 do 2 minut lub aż ciasto zostanie dokładnie wymieszane, zatrzymując się, aby zeskrobać miskę w razie potrzeby. Wymieszać z rozmarynem. Łyżka połowę ciasta do przygotowanej patelni.
Ubijać lemon curd w małej misce o 1 minutę lub do poluzowania i gładkie; ostrożnie rozprowadzić na cieście na patelni. Wierzch z pozostałą połową ciasta.
Wymieszać ze skórką z cytryny, 1 łyżka. sok z cytryny i 1 szklanka mieszanki mąki; posypać mieszanką skórki z cytryny na cieście na patelni.
Piec w 350 przez 45 do 50 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut. Delikatnie uruchomić ostry nóż wokół krawędzi ciasta poluzować; usunąć boki patelni. Fajne ciasto całkowicie na stojaku drucianym (około 1 godziny). Przed podaniem posmarować cukrem pudrem.
* Grecki jogurt może być zastąpiony.