Ciasto Karmelowe
Ciasto karmelowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 687 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 584 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, mleka, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, Tort karmelowy z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj dwa 9×2-calowe metalowe patelnie do ciast z dodatkiem mąki spray do pieczenia lub tłuszcz z masłem / skracaniem i mąką.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól i ustawić aside.In stojak miski do mieszania, ubić masło na średniej wysokiej prędkości, aż światło i kremowy. Beat in the vanilla. Stopniowo dodawać cukier, zeskrobując boki miski raz lub dwa razy i ubijając przez około 5 minut lub do jasnego i kremowego.
Dodać jajka po kolei i kontynuować bicie przez kolejną minutę lub dwie, skrobanie boki miski. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mleko, a następnie na przemian dodaj mąkę i kwaśną śmietanę. Gdy mąka jest w pełni włączona, podziel równomiernie między Patelnie.
Piec na centralnym stojaku przez około 35 minut lub do momentu, gdy ciastka odrosną po dotknięciu, a włożony kilof wyjdzie clean.To zrobić lukier, umieścić 2 1/2 szklanki cukru w dużej misce.
Dodać masło i rozgnieść, aż mieszanina będzie ziarnista i wilgotna, następnie dodać jajko, mleko i sól i mieszać, aż będzie stosunkowo gładka. Odstawić.
Posypać pozostałe 1/2 szklanki cukru w 3-4 quart heavy Duty rondel; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier topi się i syrop jest światło złoty brąz.
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę masła w gorący karmelizowany cukier, następnie powrócić do ognia i gotować na średnim, stale mieszając, aż mieszanina osiągnie 235 na termometrze cukierkowym. Uwaga: kiedy po raz pierwszy włożysz mieszaninę masła do karmelizowanego cukru, zacznie twardnieć i zbrylać się. Po prostu gotuj i mieszaj, a wszystko stopi się razem, ale utrzymuj ciepło nawet. Proces ten powinien trwać około 10 do 15 minut.Gdy mieszanina osiągnie 235, wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut.
Dodaj wanilię i pokonać lukier z drewnianą łyżką do prawie rozprzestrzeniania konsystencji lub można oszukać trochę.
Wlać do miski i ubijać ręcznym mikserem, aż zacznie gęstnieć. Gdy tylko będzie wystarczająco gęsta, aby wlać, ale nie zbyt cieknąca, łyżka trochę na pierwszej warstwie ciasta. Powinien się trochę rozłożyć, ale w końcu ustawić. Układamy na drugiej warstwie ciasta i na wierzch polewamy jeszcze trochę karmelu.
Rozłóż go na boki najlepiej jak potrafisz.