Ciasto Kardamonowo-Jabłkowo-Migdałowe

Ciasto Kardamonowo-Jabłkowo-Migdałowe
Kardamon Jabłko migdałowy ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 309 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka soli, ścinane migdały, skrobia ziemniaczana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa, Ciasto kardamonowe z mąką migdałową z lukrem waniliowym, oraz Ciasto kardamonowe z mąką migdałową z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. miska olejowa i pył z mączką Macy, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Migdały Pulse w robocie kuchennym z 1/2 szklanki Macy posiłek, 1/4 łyżeczki soli, i kardamon, aż drobno zmielone. (Uważaj, aby nie pulsować do pasty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
KardamonKardamon
MigdałyMigdały
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Ubij żółtka w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będą gładkie, a następnie dodaj 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając i ubijając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i blada, 2 do 3 minut. Mieszamy w mieszaninie orzechów, następnie jabłek. Ubij białka i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w innej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, trochę na raz, ubijając, i ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty. Jedną czwartą białek wymieszać w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka. Zeskrobać ciasto na patelnię i patelnię raz na powierzchni roboczej, aby wyeliminować duże pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż dmuchane, rumiane, i góry sprężyny z powrotem po dotknięciu, 40 do 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przełożyć do stojaka i ostudzić całkowicie na patelni (ciasto lekko zatonie w środku). Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta poluzować, a następnie usunąć stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Cukier zmielić w młynku do kawy / przypraw, aż będzie sproszkowany, a następnie wymieszać ze skrobią ziemniaczaną w misce. Przed podaniem przesiać trochę cukru na ciasto, a pozostałą część zachować do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
KawaKawa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać, przykryć folią, w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn