Ciasto jeżynowe z pomarańczową mżawką
Jeżyny ciasto z pomarańczową mżawką może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka mąki, masło, sok z krwi pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto pomarańczowe mżawka, Ciasto pomarańczowo-rozmarynowe mżawka, oraz Ciasto agrestowo-pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C/160C fan / Gas mark
Linia dwa 1LB Bochenek puszki z non-stick papieru do pieczenia.
Do dużej miski włóż wszystkie składniki, z wyjątkiem jeżyn, soku z krwawych pomarańczy i ostatnich 56 g cukru pudru i ubijaj elektryczną trzepaczką lub mikserem, aż będą gładkie i połączone. Jeżyny wymieszać ręcznie. Jeśli wrzucisz je do odrobiny cukru pudru przed dodaniem, powstrzyma je przed opadnięciem na dno.
Wlać mieszaninę do przygotowanych puszek i wygładzić wierzch.
Piec w środku nagrzanego piekarnika przez 50-60 minut, aż do wyjęcia szaszłyku po włożeniu do środka bochenków.
Pozostawić do ostygnięcia w puszkach. Gdy Bochenek stygnie, wymieszaj sok z pomarańczy i 56 g cukru. Przełóż głębokie otwory do bochenków za pomocą szaszłyka i wyłóż mieszankę na wierzch ciasta. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w puszkach przed wyjściem.
Ciesz się jednym z ciast i rozdaj inne Za dobrą karmę i szczęśliwych przyjaciół.