Ciasto Jagodowe Z Kruszonką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj ciasta z kruszonką z jagodami. Jedna porcja zawiera 743 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, ¼ szklanki cukru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Jagodowe Z Kruszonką, Ciasto morelowo - jagodowe z kruszonką, oraz Ciasto jagodowe z kruszonką od Welcoming Kitchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C/160°c wentylator/350°F/znak gazu
Nasmaruj boki 25-centymetrowej formy sprężynowej lub luźnej formy ciasta i wyłóż podstawę papierem do pieczenia
Ubij masło i cukier razem, aż będą blade i puszyste.
Dodać jajka i wanilię i dobrze ubić. Ubij jogurt, następnie dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i delikatnie mieszaj, aż się połączą. (Mieszanina będzie bardzo gęsta konsystencja.)
Rozprowadzić na przygotowanej puszce, posypać borówkami, a następnie posypać kruszonką.
Piec około 50-60 minut, aż ciasto będzie złote i Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty. Pozostaw na 15 minut przed wyjściem z puszki, a następnie pozostaw do ostygnięcia przed cięciem. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Umieść wszystkie suche składniki w dużej misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Dodać roztopione masło drewnianą łyżką do równomiernego połączenia.