Ciasto jabłkowo-przyprawowe z lukrem karmelowym

Ciasto jabłkowo-przyprawowe z lukrem karmelowym
Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 938 kalorii, 10g białka, oraz 49g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka granny smith, jajka, melasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto czekoladowe z lukrem karmelowym, Faulknerian Family Spice Cake, Z Lukrem Karmelowym, oraz Pumpkin Spice Bundt Ciasto Z Lukrem Karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść jeden stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika, a drugi stojak w górnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj trzy 9-calowe patelnie do ciast masłem lub sprayem do gotowania, a następnie ułóż każdą z nich papierem do pergaminu i posmaruj rundy. Za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło i cukier rozgnieć na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut. Zeskrobać po bokach miski gumową szpatułką. Wbić melasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MelasaMelasa
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać jajka, po jednym na raz, bijąc między każdym dodatkiem. W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i zmielone przyprawy do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszankę mąki i śmietany na przemian do ciasta. (Zacząć i zakończyć mieszanką mąki, dodając mieszankę mąki w 3 krokach i kwaśną śmietanę w 2 krokach.) Po każdym dodaniu wymieszać na małej prędkości, aby połączyć składniki. Wymieszać w rozdrobnione jabłka, wanilia, i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Łyżka ciasto (będzie grube) równomiernie do przygotowanych patelni.
5
Umieść dwie patelnie na ciasto obok siebie na jednym stojaku, a trzecią na drugiej. Przesuń warstwy ciasta na stojakach piekarnika, aby żadna warstwa nie była bezpośrednio nad drugą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec przez 35 do 40 minut, aż będzie jędrny w dotyku. Uważnie monitoruj warstwy pod kątem przydatności; każda z nich może być wykonana w innym czasie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w patelniach przez 10 minut. Uruchom nóż na krawędziach patelni i rozpakuj ciasta na stojaki z drutu, aby całkowicie ostygły, 15 do 30 minut, przed lukierowaniem. Ciasta można przechowywać zamrożone, szczelnie owinięte w folię, do 3 tygodni. Rozmrozić je w temperaturze pokojowej przed rozpakowaniem. Frost natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
8
Aby lukier: w średniej misce ze stali nierdzewnej, połączyć rozpakowane karmelki, 2 łyżki śmietany i 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe CukierkiKarmelowe Cukierki
MasłoMasło
KremKrem
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Umieścić nad rondlem wypełnionym 2 cale gotującej się wody. Mieszaj mieszaninę karmelu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Wyjmij miskę z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Ostudzić, mieszając mieszaninę co kilka minut, aż ostygnie w dotyku, o 20 protokół. (Jeśli mieszanina jest zbyt ciepła, będzie stopić lukier maślany, gdy jest mieszany w później.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
12
Podczas gdy karmel jest chłodzenie, zrobić krem masło: za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatek, beat 1 1/2 szklanki masła na średniej wysokiej prędkości przez około 1 minutę, aż blady kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
13
Dodać pozostałe 2 łyżki śmietany i wanilii i cukru pudru, i ubijać przez 3 minuty, aż światło i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
KremKrem
14
Dodaj mascarpone i bij na średniej-niskiej prędkości, aż do włączenia. Nie przesadzaj z mascarpone, bo może się rozdzielić. Rezerwa 1/4 szklanki schłodzonej mieszaniny karmelu do mżawki na ciasto, gdy jest matowe. Pozostałą część karmelu wymieszać z lukrem, używając dużych pociągnięć, aby stworzyć karmelowe wiry. Nie mieszaj za dużo, bo wstążki karmelu znikną.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
LukierLukier
KarmelKarmel
15
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu i rozłóż gruby koc lukru na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Dodaj drugą warstwę i rozprowadź grubo lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
17
Dodaj trzecią warstwę i przykryj wierzch i boki ciasta równą warstwą lukru. Użyj małej łyżeczki, aby skropić zarezerwowaną 1/4 szklanki karmelu na wierzchu ciasta. Pat na pieczone kawałki orzechów pekan na pokrycie boków ciasta. Wskazówka: użycie odpowiednich narzędzi do cięcia matowych ciast warstwowych zapewnia, że poszczególne porcje wyglądają tak dobrze, jak smakują. Do cięcia używam dużego ząbkowanego noża zanurzonego w gorącej wodzie. Nóż wycieram czystą ściereczką po każdym kawałku, co zapewnia, że każde cięcie jest tak czyste jak pierwsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
LukierLukier
KarmelKarmel
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
NóżNóż
18
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
19
Piekarnia i kawiarnia od 199

Składniki

1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekarmelkikarmelki6largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)11 łyżka suszonego oreganostarty świeży imbir (opcjonalnie)starty świeży imbir (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJabłka Granny Smith, obrane i rozdrobnione (oJabłka Granny Smith, obrane i rozdrobnione (o2Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka mascarpone (włoski serek śmietankowy, dostępny w większości sklepów spożywczych)filiżanka mascarpone (włoski serek śmietankowy, dostępny w większości sklepów spożywczych)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumelasa lekkamelasa lekka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekawałki orzechów pekan, tosty (opcjonalnie)kawałki orzechów pekan, tosty (opcjonalnie)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(3 paluszki) niesolone masło w temperaturze pokojowej(3 paluszki) niesolone masło w temperaturze pokojowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(3 paluszki) niesolone masło w temperaturze pokojowej(3 paluszki) niesolone masło w temperaturze pokojowej11 łyżka suszonego oreganonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn