Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 926 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,64 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jajek z wolnego wybiegu, białka z wolnego wybiegu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bez drożdży - jabłkowe bułeczki cynamonowe z lukrem klonowym, Ciasto szpikowo-orzechowe z lukrem klonowym, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Nasmarować 8-calowy / 20-cm springform ciasto pan i linii dolnej i boki z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
2
Umieść rodzynki i wodę w średnim rondlu i gotuj na małym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 ° F / 170°C. mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Cynamon
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Olej i drobny cukier umieść w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub użyj trzepaczki, jeśli nie masz miksera). Fasolę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i ostrym nożem zeskrobać nasiona do miski. Ubić razem olej, cukier i wanilię, a następnie stopniowo dodawać jajka. Mieszanka powinna być gładka i gęsta na tym etapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Wanilia
Nasiona
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Nóż
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wymieszać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i skórkę z cytryny, a następnie lekko złożyć przesiane suche składniki.
Białka ubić w czystej misce, ręcznie lub mikserem, aż uzyskają miękką konsystencję bezy. Złóż je do ciasta w 2 dodatkach, starając się utrzymać jak najwięcej powietrza, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać ciasto do wyłożonej patelni, wyrównać łopatką do lukru i wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Piekarnik
Patelnia
8
Piec przez 1 1/2 godziny, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szaszłyki
9
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w planie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Gdy ciasto jest całkowicie zimne, można je złożyć.
11
Wyjmij z patelni i użyj dużego ząbkowanego noża, aby przeciąć go na pół poziomo. Powinieneś skończyć z 2 podobnymi dyskami. Jeśli ciasto jest bardzo kopulaste, być może będziesz musiał trochę zgolić górną połowę, aby je wyrównać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Patelnia
12
Aby lukier, ubij razem masło, cukier muscovado i syrop klonowy, aż będzie lekki i przewiewny. Można to zrobić ręcznie lub najlepiej w mikserze wyposażonym w uchwyt do łopatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Muscovado
Syrop Klonowy
Masło
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Dodać serek śmietankowy i ubić, aż lukier będzie całkowicie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Lukier
14
Za pomocą łopatki do lukru rozprowadzić warstwę lukru o grubości 3/8 cala / 1 cm na dolnej połowie ciasta. Ostrożnie umieść na nim górną połowę. Łyżka resztę lukru na wierzchu i użyć lukru szpatułki, aby utworzyć faliste lub inny wzór. Odkurz ją cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.