Ciasto jabłkowo-oliwkowe z lukrem klonowym

Ciasto jabłkowo-oliwkowe z lukrem klonowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 926 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,64 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jajek z wolnego wybiegu, białka z wolnego wybiegu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bez drożdży - jabłkowe bułeczki cynamonowe z lukrem klonowym, Ciasto szpikowo-orzechowe z lukrem klonowym, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nasmarować 8-calowy / 20-cm springform ciasto pan i linii dolnej i boki z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Umieść rodzynki i wodę w średnim rondlu i gotuj na małym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 ° F / 170°C. mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Olej i drobny cukier umieść w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub użyj trzepaczki, jeśli nie masz miksera). Fasolę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i ostrym nożem zeskrobać nasiona do miski. Ubić razem olej, cukier i wanilię, a następnie stopniowo dodawać jajka. Mieszanka powinna być gładka i gęsta na tym etapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wymieszać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i skórkę z cytryny, a następnie lekko złożyć przesiane suche składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
RodzynkiRodzynki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6
Białka ubić w czystej misce, ręcznie lub mikserem, aż uzyskają miękką konsystencję bezy. Złóż je do ciasta w 2 dodatkach, starając się utrzymać jak najwięcej powietrza, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać ciasto do wyłożonej patelni, wyrównać łopatką do lukru i wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Piec przez 1 1/2 godziny, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
9
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w planie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Gdy ciasto jest całkowicie zimne, można je złożyć.
11
Wyjmij z patelni i użyj dużego ząbkowanego noża, aby przeciąć go na pół poziomo. Powinieneś skończyć z 2 podobnymi dyskami. Jeśli ciasto jest bardzo kopulaste, być może będziesz musiał trochę zgolić górną połowę, aby je wyrównać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
PatelniaPatelnia
12
Aby lukier, ubij razem masło, cukier muscovado i syrop klonowy, aż będzie lekki i przewiewny. Można to zrobić ręcznie lub najlepiej w mikserze wyposażonym w uchwyt do łopatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MasłoMasło
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Dodać serek śmietankowy i ubić, aż lukier będzie całkowicie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
LukierLukier
14
Za pomocą łopatki do lukru rozprowadzić warstwę lukru o grubości 3/8 cala / 1 cm na dolnej połowie ciasta. Ostrożnie umieść na nim górną połowę. Łyżka resztę lukru na wierzchu i użyć lukru szpatułki, aby utworzyć faliste lub inny wzór. Odkurz ją cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn