Ciasto jabłkowo-oliwkowe z lukrem klonowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 926 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,64 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jajek z wolnego wybiegu, białka z wolnego wybiegu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bez drożdży - jabłkowe bułeczki cynamonowe z lukrem klonowym, Ciasto szpikowo-orzechowe z lukrem klonowym, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmarować 8-calowy / 20-cm springform ciasto pan i linii dolnej i boki z pergaminem.
Umieść rodzynki i wodę w średnim rondlu i gotuj na małym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 ° F / 170°C. mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać i odstawić.
Olej i drobny cukier umieść w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub użyj trzepaczki, jeśli nie masz miksera). Fasolę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i ostrym nożem zeskrobać nasiona do miski. Ubić razem olej, cukier i wanilię, a następnie stopniowo dodawać jajka. Mieszanka powinna być gładka i gęsta na tym etapie.
Wymieszać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i skórkę z cytryny, a następnie lekko złożyć przesiane suche składniki.
Białka ubić w czystej misce, ręcznie lub mikserem, aż uzyskają miękką konsystencję bezy. Złóż je do ciasta w 2 dodatkach, starając się utrzymać jak najwięcej powietrza, jak to możliwe.
Wlać ciasto do wyłożonej patelni, wyrównać łopatką do lukru i wstawić do piekarnika.
Piec przez 1 1/2 godziny, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w planie.
Gdy ciasto jest całkowicie zimne, można je złożyć.
Wyjmij z patelni i użyj dużego ząbkowanego noża, aby przeciąć go na pół poziomo. Powinieneś skończyć z 2 podobnymi dyskami. Jeśli ciasto jest bardzo kopulaste, być może będziesz musiał trochę zgolić górną połowę, aby je wyrównać.
Aby lukier, ubij razem masło, cukier muscovado i syrop klonowy, aż będzie lekki i przewiewny. Można to zrobić ręcznie lub najlepiej w mikserze wyposażonym w uchwyt do łopatek.
Dodać serek śmietankowy i ubić, aż lukier będzie całkowicie gładki.
Za pomocą łopatki do lukru rozprowadzić warstwę lukru o grubości 3/8 cala / 1 cm na dolnej połowie ciasta. Ostrożnie umieść na nim górną połowę. Łyżka resztę lukru na wierzchu i użyć lukru szpatułki, aby utworzyć faliste lub inny wzór. Odkurz ją cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.