Ciasto Jabłkowe Dapple
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta jabłkowego. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier granulowany, ekstrakt waniliowy, jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto jabłkowe z klonową glazurą, Ciasto jabłkowe z ciepłym sosem waniliowym, oraz Jabłko Dynia Kwaśna Śmietana Ciasto Kawowe Z Glazurą Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Obficie pokryć 10-calową patelnię z masłem (patelnia powinna mieć zdejmowany spód) i odstawić.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól umieścić w średniej misce i ubijać do połączenia i napowietrzania; odstawić.
Umieścić cukier i olej w dużej misce i ubijać do połączenia.
Dodać jajka i wanilię i ubijać, aż dokładnie się połączą.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki i, za pomocą gumowej szpatułki, mieszaj aż do równomiernego włączenia, uważając, aby nie przesadzić. Mieszać w jabłka i orzechy, aż równomiernie rozłożone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch.
Piec, aż powierzchnia ciasta jest złoty brąz i wykałaczka lub Drewniany szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, około 60 do 65 minut.
Umieść wszystkie składniki w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 3 minuty więcej.Podczas gdy ciasto jest jeszcze ciepłe i na patelni rurki, wlać całą glazurę na nim.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 2 hours.To wyjmij ciasto z patelni, Uruchom nóż między ciastem a obwodem patelni i rurki. Ułóż arkusz folii aluminiowej tak, aby bezpośrednio dotykał powierzchni ciasta, tworząc otwór w folii, aby odsłonić rurkę. Odwróć patelnię i popchnij wyjmowane dno i ciasto na folię.
Usuń boki patelni i wyjmowane dno. (Jeśli ciasto przykleja się do dna, Uruchom nóż między nim a dnem). Odwróć ciasto lub półmisek na ciasto. Odwróć ciasto i talerz i zdejmij folię. Przechowywać w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku do 3 dni.