Ciasto jabłkowo-korzenne
Apple Spiced Cake to przepis bez nabiału na 10 porcji. Za 1,58 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 765 kalorii . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego imbiru, bitej śmietany, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się dobrze jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także:Tarta jabłkowa + krem ciasteczkowy z przyprawami + kruche ciasteczka cynamonowe , Pikantny, korzenny sok żurawinowo-jabłkowy oraz Miniaturowe tarty jabłkowe z przyprawami i czekoladą .
Instrukcje
Dodaj jajka po jednym, ubijając po każdym dodaniu. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i mielony imbir.
Dodaj suche składniki do mokrych. Wymieszaj jabłka i orzechy.
Piec w 2 (9-calowych) natłuszczonych i posypanych mąką formach do pieczenia ciasta przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 350 stopni lub do momentu, aż środek ciasta będzie gotowy.
Udekoruj cukrem pudrem i bitą śmietaną.