Ciasto gruszkowo-jagodowe
Ciasto gruszkowo-jagodowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 286 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, jajka, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Brukowiec Gruszkowy Jagodowy, Chipsy Jagodowo-Gruszkowe, oraz Gruszkowe Chipsy Borówkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowy springform patelni.
Połącz 1 1/2 łyżki brązowego cukru, 1 1/2 łyżki białego cukru i 1 łyżeczkę cynamonu w małej misce; rezerwy.
W dużej misce wymieszać mąkę, 1 łyżeczkę cynamonu i proszek do pieczenia. Użyj miksera elektrycznego, aby ubić masło i 1 1/4 szklanki białego cukru razem w oddzielnej dużej misce. Beat until light and fluffy. Ubić w jajkach, jeden po drugim.
Wymieszać w 1/3 mieszanki mąki, aż tylko połączone. Ubić w 1/2 mleka i kolejne 1/3 mieszanki mąki. Powtórzyć z pozostałym mlekiem i mąką. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Delikatnie złóż gruszki, jagody i posiekane migdały do ciasta.
Wlać do przygotowanej patelni.
Ciasto posypać cukrem i cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 40 do 50 minut.