Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami
Ciasto gruszkowe do góry nogami to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz niebieloną mąkę, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. patelnia z masłem; linebottom z pergaminem okrągłym.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia ubić w małej misce. Wymieszaj 1/4 szklanki cukru i 2 łyżki wody w małym rondlu overmedium-na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Gotować syrop bez mieszania, czasami wirując panand szczotkowanie w dół boki z mokrym pastybrush, aż cukier zamienia ciemny bursztyn, 8-10minutes.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać 1 łyżkę stołowąbutter (karmel będzie energicznie bąbelki) i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać karmel do przygotowanej patelni do ciasta i zawirować, aby pokryć dno.
Gruszki obrać, pokroić na pół i wyłożyć na rdzeń.
Umieść flaton na powierzchni roboczej i pokrój wzdłuż w plastry o grubości 1/8".
Warstwa plastry na Karmelu, płaska strona w dół, nakładające się w razie potrzeby.
Wymieszać pozostałe 3/4 szklanki cukru, 8 łyżekbutter i wanilię w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać na średniej prędkości untillight i puszysty, około 3 minut.
Dodawać żółtka na raz, ubijając, aby zmiksować pomiędzy dodatkami i od czasu do czasu zeskrobując miskę.Ubić mieszankę mąki w 3 dodatkach, na przemian z mlekiem w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Używając czystych, suchych ubijaczy, beat Egg whiteson low speed W średniej misce do uzyskania piany.Zwiększ prędkość do średniej i kontynuujdo bicia, aż białe utworzą miękkie szczyty. Złożyć około 1/4 białek na ciasto.
Dodać pozostałe białka; delikatnie złożyć justto blend.
Wlać ciasto na gruszki na patelni; gładki wierzch.
Piec ciasto, obracając patelnię w połowie,aż góra będzie złotobrązowa, a na środku pojawi się Tester z dołączonymi małymi wilgotnymi okruchami, około 1 godziny.
Ostudzić w patelni na stojaku drucianym30 minut. Uruchom cienki nóż wokół wewnątrz patelni, aby uwolnić ciasto. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Przechowywać hermetyczne w roomtemperature.
Odwróć ciasto na talerz; wyjmij papier pakowy.
Podawać na ciepło lub w pokojupemperatura z bitą śmietaną lub karmelgelato, w razie potrzeby.