Ciasto Funtowe z brandy morelową i sznapsem brzoskwiniowym

Ciasto Funtowe z brandy morelową i sznapsem brzoskwiniowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 514 kalorii , 8 g białka i 25 g tłuszczu każda. Udaj się do sklepu i kup sznapsa brzoskwiniowego, konfitury morelowe, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. 40 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to Ciasto Funtowe z Brandy Morelową , Ciasto Funtowe z Brandy Morelową i Rumem Z Brzoskwiniami oraz Ciasto Funtowe z Brandy Brzoskwiniowej .
Instrukcje
Masło i mąka Forma do ciasta z jedną kątową rurką. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (325 stopni F).
W misce miksującej ubijaj masło z cukrem przez 5 minut.
Dodać jajka po jednym na raz. Pokonaj dobrze. Przesiej mąkę z sodą i solą; dodać śmietanę i brandy, na koniec dodać mąkę.
W rondelku przygotuj syrop, łącząc cukier, likier brzoskwiniowy, wodę i skórkę cytrynową. Gotuj przez 1 minutę.
Wyłóż ciasto na talerz i przebij dziury w dnie ciasta szpikulcem do lodu lub czymś podobnym. Powoli wlewaj cały syrop do otworów, aż wniknie w ciasto i syrop się wchłonie. Natychmiast przewróć ciasto prawą stroną do góry na talerz.
Przygotować polewę/glazurę, łącząc konfiturę morelową, brandy morelową i skórkę z cytryny w rondelku i gotując przez 1 minutę.
Na wierzchu glazury połóż pokrojone migdały i, jeśli to konieczne, dodaj odrobinę skórki z cytryny.
Podawaj ciasto z pokrojonymi w plasterki świeżymi brzoskwiniami i polej 1/2 szklanki soku cytrusowego.
Dodać jeden koszyk borówek i wymieszać.
Zalej owoce 1/2 szklanki likieru o smaku brzoskwiniowym i 1/2 szklanki syropu cukrowego. (syrop prosty z 1/2 szklanki cukru gotowanego w 1 szklance wody przez 1 minutę i ostudzony)