Ciasto francuskie ze śliwkami i morelami

Ciasto francuskie ze śliwkami i morelami
Śliwkowo-morelowe ciasto francuskie to bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz dżem morelowy, cukier, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe, Tarty Z Ciasta Francuskiego Maple Plum, oraz Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii nożem do małej miseczki, oszczędzając strąk do innego użycia i wymieszać z cukrem i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala i wytnij 2 (6 na 5 1/2 cala) prostokąty. Ułóż ciasto na blasze do pieczenia i złóż krawędzie ze wszystkich stron, tworząc granice 1/2 cala, pozostawiając rogi rozłożone. Uformuj punkty na rogach, skręcając końce i delikatnie naciskając je na blachę do pieczenia. Na cieście ułóż plasterki śliwki i moreli, nakładając je lekko, w rzędach i posyp mieszaniną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Piec tarty w środku piekarnika, aż ciasto będzie złoty kolor, 20 do 25 minut. Fajne tarty na stojaku i szczotki z dżemem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Tarty podawać na ciepło z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn