Ciasto francuskie ze śliwkami i morelami
Śliwkowo-morelowe ciasto francuskie to bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz dżem morelowy, cukier, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe, Tarty Z Ciasta Francuskiego Maple Plum, oraz Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii nożem do małej miseczki, oszczędzając strąk do innego użycia i wymieszać z cukrem i cynamonem.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala i wytnij 2 (6 na 5 1/2 cala) prostokąty. Ułóż ciasto na blasze do pieczenia i złóż krawędzie ze wszystkich stron, tworząc granice 1/2 cala, pozostawiając rogi rozłożone. Uformuj punkty na rogach, skręcając końce i delikatnie naciskając je na blachę do pieczenia. Na cieście ułóż plasterki śliwki i moreli, nakładając je lekko, w rzędach i posyp mieszaniną cukru.
Piec tarty w środku piekarnika, aż ciasto będzie złoty kolor, 20 do 25 minut. Fajne tarty na stojaku i szczotki z dżemem.
Tarty podawać na ciepło z lodami.