Ciasto Figowe

Ciasto Figowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta figowego. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól, białka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Domowe Fig Newtons, Pieczone Figi Crostini, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.

Instrukcje

1
Ćwiartowane figi wkładamy do miski i wlewamy wystarczającą ilość wody, aby całkowicie je przykryć. Przykryć miskę i umieścić w lodówce moczyć na 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Po 12 godzinach wlać figi i moczyć wodę do średniego rondla. Dusić na małym ogniu przez 2 1/2 godziny, dodając więcej wody w razie potrzeby, aby zapobiec wyschnięciu fig.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Aby figowe nadzienie: w małej misce połączyć 2 ubite jajka, 2 łyżki cukru i sól. Zmiksować, a następnie wlać mieszaninę do duszonych fig, energicznie ubijając, aby zapobiec zbrylaniu się jaj. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać nadzienie figowe do skorupy pieczonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Aby zrobić bezę: w średniej misce ubić 3 białka do spienienia. Dalej ubijać dodając 1/4 szklanki cukru po jednej łyżce stołowej, aż białka utworzą sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
7
Rozłóż na nadzieniu figowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
8
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 do 12 minut, aż beza się rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn