Ciasto Figowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta figowego. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól, białka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Domowe Fig Newtons, Pieczone Figi Crostini, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.
Instrukcje
Ćwiartowane figi wkładamy do miski i wlewamy wystarczającą ilość wody, aby całkowicie je przykryć. Przykryć miskę i umieścić w lodówce moczyć na 12 godzin.
Po 12 godzinach wlać figi i moczyć wodę do średniego rondla. Dusić na małym ogniu przez 2 1/2 godziny, dodając więcej wody w razie potrzeby, aby zapobiec wyschnięciu fig.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Aby figowe nadzienie: w małej misce połączyć 2 ubite jajka, 2 łyżki cukru i sól. Zmiksować, a następnie wlać mieszaninę do duszonych fig, energicznie ubijając, aby zapobiec zbrylaniu się jaj. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Wlać nadzienie figowe do skorupy pieczonego ciasta.
Aby zrobić bezę: w średniej misce ubić 3 białka do spienienia. Dalej ubijać dodając 1/4 szklanki cukru po jednej łyżce stołowej, aż białka utworzą sztywne szczyty.
Rozłóż na nadzieniu figowym.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 do 12 minut, aż beza się rumiana.