Ciasto Espresso Brownie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ciasto Brownie Espresso. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, mąkę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Espresso Brownie Bites, Espresso-Shortbread Brownie Bars, oraz Fudgy Espresso Brownie Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-Quart patelni, połączyć 1/2 szklanki masła i niesłodzonej czekolady. Mieszaj często na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Wyjąć z ognia i ubić w granulowanym cukrze, 3 łyżkach espresso w proszku, jajkach i wanilii, aż dobrze się wymieszają. Wymieszać z mąką tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do lekko posmarowanej masłem 8-lub 9-calowej patelni z wyjmowaną obręczą (patrz UWAGI).
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż środek wróci po delikatnym naciśnięciu, 20 do 25 minut.
Ostudzić całkowicie na patelni na stojaku, około 1 godziny.
W misce połączyć pozostałą 1/4 szklanki masła i 1 łyżkę espresso w proszku z cukrem pudrem i 2 łyżkami likieru. Mikserem elektrycznym na średniej prędkości ubić mieszankę, aż będzie gładka i puszysta, dodając do 1 łyżki likieru, jeśli to konieczne, aby uzyskać gładką, nadającą się do smarowania mieszankę.
Rozprowadzić równomiernie na wierzchu chłodnego ciasta brownie.
Umieścić czekoladowe chipsy w 1-quart niepleated zip-lock plastikowej torbie.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%) w odstępach 15-sekundowych, ściskając czekoladę między przerwami, aż stopi się i będzie gładka, łącznie około 1 1/4 minuty. Wycisnąć czekoladę do jednego rogu torby, a następnie odciąć około 1/4 cala tego rogu. Ozdobnie polać czekoladę kremem maślanym. Schłodzić, aż czekolada będzie jędrna, co najmniej 30 minut.
Tuż przed podaniem zdjąć obręcz patelni.
Ciasto brownie pokroić w kliny i ustawić na talerzach.