Ciasto Dżem Jeżyn
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać jeżyny dżem ciasto spróbować. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 1116 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, cukier, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i cukier Beat na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż puszyste.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Mąkę połączyć z 4 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Złożyć dżem. (Nie przesadzać.)
Wlać ciasto do natłuszczonej 10-calowej patelni Bundt.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 20 minut; wyjąć z patelni i kontynuować chłodzenie.
Podawać z jeżynami i Crme Frache.