Ciasto Dyniowo-Jabłkowe Streusel

Ciasto Dyniowo-Jabłkowe Streusel
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 744 kalorie, 13g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, dynię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto dyniowe z jabłkami Streusel, Ciasto kawowe z jabłkami Streusel (polewa orzechowa Streusel), oraz Muffinki Dyniowo-Jabłkowe Streusel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj jabłka; smażyć, aż jabłka zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3
Dodać cukier i cynamon i smażyć na złoty kolor, o 3 minuty dłużej. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę połączyć, brązowy cukier, masło i sól w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Odstawić 2/3 szklanki mieszanki do polewy. Ubić dynię, śmietanę, 2 łyżki cukru, przyprawy i sody oczyszczonej do pozostałej mieszaniny mąki, ubijając tylko do gładkiej. Ubić w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
DyniaDynia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Przenieść ciasto do patelni. Jabłka rozsypać równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać nadzieniem jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
5
Piec ciasto, aż polewa jest złoty brąz i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 10 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 20 minut. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Uwolnij boki patelni z ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
Ciasto przełożyć na talerz. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej.
7
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn