Ciasto dyniowe z imbirem Streusel

Ciasto dyniowe z imbirem Streusel
Ciasto dyniowe z imbirem Streusel jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 596 kalorii, 7G białka, oraz 43g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, rozdrobniony krystalizowany imbir, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Imbirowe ciasto dyniowe ze Streuselem, Ciasto Dyniowe Imbir-Streusel, oraz Ciasto dyniowe z imbirem Streusel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść imbir w procesorze i przetworzyć; aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
2
Dodać mąkę, cukier, goździki i sól; proces połączyć. Za pomocą włączania / wyłączania pokroić na maśle i skrócić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
3
Wymieszać żółtko i 2 łyżki wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać mieszaninę żółtkową do mieszaniny mąki i masła; proces tylko do momentu, aż mieszanina utworzy wilgotne grudki. Jeśli ciasto jest zbyt suche, zmiksuj więcej wody za pomocą łyżeczek do herbaty. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Przed zwinięciem lekko zmiękcz ciasto w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na powierzchni mąki do okrągłej średnicy 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Przenieś ciasto do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis do 1 cala. Wchodzisz krawędzie pod skorupą. Zagniataj dekoracyjnie, tworząc wysoko stojącą krawędź (około 1/2 cala powyżej krawędzi naczynia). Zamrozić skórkę na 15 minut. Skórkę wyłożyć folią, a następnie napełnić suszoną fasolą lub cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec ciasto 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Zdjąć folię i fasolę i piec, aż skorupa jest ustawiona i blady złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Przenieść skorupę do stojaka; całkowicie schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1
Wszystkie składniki ubić w dużej misce, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać do skórki z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
3
Piec, aż skóra zacznie się formować na nadzieniu i nadzienie zaczyna się ustawiać, około 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Niech ciasto stać 10 minut, aby ustawić lekko. Utrzymuj temperaturę pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać pierwsze 5 składników w średniej misce. Wcierać w masło opuszkami palców, aż mieszanina zacznie tworzyć małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać polewą na cieście.
3
Piec, aż ciasto jest ustawiony i streusel jest złoty brąz, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn