Ciasto do pizzy z szynką, szpinakiem i karczochami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać szynkę, Szpinak & Karczoch Pizza Pie spróbować. To danie główne ma 643 kalorie, 37g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka młodych liści szpinaku, licznik delikatesów, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Szpinak Karczoch Pizza, Szpinak Karczoch Pizza, oraz Pizza ze szpinakiem i karczochami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Szpinak umyć, umieścić w durszlaku w zlewie, a następnie zalać czajnikiem wrzącej wody, aby liście zwiędły.
Dobrze spuścić, wyciskając jak najwięcej wody, a następnie z grubsza posiekać.
Uzupełnić mieszankę chlebową zgodnie z instrukcją opakowania, a następnie podzielić na pół.
Rozwałkować jedną połowę do okrągłej około 35 cm, a następnie przenieść do naoliwionej blachy do pieczenia. Cienko posmarować sosem pomidorowym w granicach 2 cm od krawędzi, następnie doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić i osuszyć karczochy serca, jeśli pochodzą z puszki lub słoika, a następnie grubo pokroić. Rozsypać sosem pomidorowym ze szpinakiem, następnie ułożyć na wierzchu ok. 8 łyżek crme frache, każdy przykryć pół plasterka szynki.
Rozwałkuj drugą połowę ciasta do tej samej wielkości co pierwsza.
Umyć krawędzie ciasta wodą i przykryć okrągłe ciasto i warzywa, naciskając krawędzie, aby je uszczelnić. Na środku ciasta uformować szczelinę ostrzem noża, następnie piec 25-30 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
Pokroić w kliny i podawać z zieloną sałatką.
Przygotowanie z wyprzedzeniem: przygotować ciasto do pizzy i zamrozić, niegotowane, na blasze do pieczenia, a następnie wyjąć i zawinąć w folię, gdy firma. Aby ugotować, wróć do blachy do pieczenia i pozostaw do rozmrożenia na 2 godziny, a następnie gotuj jak wyżej. Jeśli wolisz zamrozić go na gotowo, po prostu rozmrozić i podgrzać w piekarniku przez 10 minut.