Ciasto do pizzy z szynką, szpinakiem i karczochami

Ciasto do pizzy z szynką, szpinakiem i karczochami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać szynkę, Szpinak & Karczoch Pizza Pie spróbować. To danie główne ma 643 kalorie, 37g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka młodych liści szpinaku, licznik delikatesów, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Szpinak Karczoch Pizza, Szpinak Karczoch Pizza, oraz Pizza ze szpinakiem i karczochami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Szpinak umyć, umieścić w durszlaku w zlewie, a następnie zalać czajnikiem wrzącej wody, aby liście zwiędły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Dobrze spuścić, wyciskając jak najwięcej wody, a następnie z grubsza posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Uzupełnić mieszankę chlebową zgodnie z instrukcją opakowania, a następnie podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka ChlebowaMieszanka Chlebowa
5
Rozwałkować jedną połowę do okrągłej około 35 cm, a następnie przenieść do naoliwionej blachy do pieczenia. Cienko posmarować sosem pomidorowym w granicach 2 cm od krawędzi, następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Odcedzić i osuszyć karczochy serca, jeśli pochodzą z puszki lub słoika, a następnie grubo pokroić. Rozsypać sosem pomidorowym ze szpinakiem, następnie ułożyć na wierzchu ok. 8 łyżek crme frache, każdy przykryć pół plasterka szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, PodzielonyNa 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, Podzielony
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
7
Posypać startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8
Rozwałkuj drugą połowę ciasta do tej samej wielkości co pierwsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Umyć krawędzie ciasta wodą i przykryć okrągłe ciasto i warzywa, naciskając krawędzie, aby je uszczelnić. Na środku ciasta uformować szczelinę ostrzem noża, następnie piec 25-30 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Pokroić w kliny i podawać z zieloną sałatką.
11
Przygotowanie z wyprzedzeniem: przygotować ciasto do pizzy i zamrozić, niegotowane, na blasze do pieczenia, a następnie wyjąć i zawinąć w folię, gdy firma. Aby ugotować, wróć do blachy do pieczenia i pozostaw do rozmrożenia na 2 godziny, a następnie gotuj jak wyżej. Jeśli wolisz zamrozić go na gotowo, po prostu rozmrozić i podgrzać w piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz

Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz to moje najlepsze propozycje na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn