Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe
Przepis bezglutenowa pizza Crust jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 90 centów za porcję, dostajesz skórkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię ziemniaczaną, jajko, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bezglutenowe Taco Pizza z Udi bezglutenowe Pizza Crust, Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe, oraz Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, drożdże, psyllium i sól.
Wlać tę mieszaninę do miski miksera stojącego.
Kończąc ciasto: z mikserem stojącym na niskim poziomie, dodaj oliwę z oliwek, a następnie jajko. Powoli wlać wodę. Oto ważna część: bezglutenowe ciasto na pizzę nie będzie wyglądać tak samo jak ciasto na gluten. Będzie o wiele bardziej wilgotne, nawet trochę jak ciasto naleśnikowe. Gdy wlewasz wodę, Szukaj ciasta, które połączy się wokół wiosła. Jednak po wyłączeniu miksera ciasto powinno natychmiast spaść z łopatki.
Pozwalając ciasto rosnąć: zeskrobać ciasto na pizzę do dużej nasmarowanej miski. Przykryj folią i ustaw miskę w ciepłym miejscu. Ciasto bezglutenowe nie rośnie tak bardzo jak ciasto glutenowe. Zamiast tego szukasz ciasta, aby całkowicie nawodnić i zwiększyć rozmiar o około jedną trzecią. Gdy ciasto nieco podniosło się i ma konsystencję tradycyjnego ciasta, około 1 1/2 godziny, jesteś gotowy do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. Jeśli masz kamień do pizzy - a zalecamy to - włóż go teraz do piekarnika.
Jeśli posiadasz skórkę do pizzy, połóż na niej kawałek pergaminu. Jeśli nie posiadasz, umieść pergamin na patelni do pizzy lub blasze do pieczenia.
Połóż ciasto na pergaminie, a następnie na wierzch innym o tym samym rozmiarze. Używając rąk lub wałka do ciasta, spłaszczyć ciasto powoli i równomiernie. Chcesz ciasto na pizzę o średnicy 12 cali. Weź górny kawałek pergaminu z ciasta na pizzę.
Na wierzch ciasta posypać oliwą z oliwek.
Piec ciasto w piekarniku, aż krawędzie zaczynają brązowo i chrupiące, a górna część pizzy jest trochę jędrne w dotyku, 5 do 8 protokół.
Wyciągnij ciasto na pizzę i top z dowolnymi dodatkami, których pragniesz.
Wszystkie mąki wlać do dużego pojemnika. (Sklepy z zaopatrzeniem restauracji sprzedają duże plastikowe pojemniki, które dobrze pasują do tego celu. Możesz również użyć dużego szklanego słoika.) Potrząsać, potrząsać i mocniej potrząsać, aż wszystkie mąki staną się jednym kolorem.