Ciasto Do Pizzy
Ciasto na pizzę może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 87 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz drożdże, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut, lub do bąbelków.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Wymieszać pozostałe 1 1/2 szklanki wody do mieszaniny drożdży.
Dodaj 38 uncji (około 4 3/4 szklanki) mąka, olej i sól; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 25 uncji (około 1/2 szklanki) mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby zapobiec przyklejaniu się ciasta do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na 4 równe porcje; uformuj każdą porcję w kulkę.
Rozwałkować ciasto zgodnie ze wskazówkami receptury lub umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Wskazówka: w celu dłuższego przechowywania, nałóż kulki ciasta sprayem do gotowania; umieść je w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Szczelnie zamknąć worki i zamrozić do 1 miesiąca. Ciasto rozmrozić w torbie w lodówce na noc.
Wyjąć ciasto z worka. Przekształcić ciasto w gładką kulkę.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.