Ciasto czekoladowo-Pralinowe w słoiku może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 339 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, mocno brązowy cukier, kawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Pralinowe, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Czekoladowe pralinki ciasto naleśnikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść 10 do 12 1/2-kufli szklanych słoików do konserw na obramowanej blasze do pieczenia, równomiernie rozmieszczonych z przestrzenią między nimi. (Jeśli masz wkładkę Silpat, umieść ją pod słoikami, aby zapobiec ich przesuwaniu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Słoik Do Konserw
3
Aby ciasto, w mikserze wyposażonym w nasadkę trzepaczki, ubić masło, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
4
Dodać brązowy cukier i jajka i wymieszać, aż puszyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Jajko
5
Dodaj wanilię, kakao, sodę oczyszczoną i sól i wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Wanilia
Kakao W Proszku
Sól
6
Dodać połowę mąki, następnie połowę kwaśnej śmietany i wymieszać do połączenia. Powtórzyć z pozostałą mąką i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mąka Uniwersalna
7
Skropić kawą i wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto będzie cienkie, jak ciężka śmietana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Kawa
8
Wlać ciasto do słoików, napełniając je do połowy.
9
Piec, aż wierzchołki ciasta są jędrne w dotyku, o 25 protokół.*
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Aby zrobić polewę, roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu, następnie dodać brązowy cukier i 1?2 szklanka wody i wymieszać drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia Z Sosem
11
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z cukrem pudrem do połączenia, następnie powrócić do ognia i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Polewamy pralinki ciastami do przykrycia, pracując szybko, ponieważ pralinki szybko twardnieją, gdy się ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Praliny
13
Niech ciasto ostygnie całkowicie, jeśli już nie są, przed przykręceniem pokrywek słoika.**
14
Do-Aheads
15
* Ciasta można przygotować, schłodzić, przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni lub w lodówce do 4 dni.
16
** Gotowe ciasta będą przechowywać do 4 dni w temperaturze pokojowej.
17
Smak
18
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
19
Jest laureatem nagrody Jamesa Bearda w 2002 roku dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie. Wraz z kulinarnym partnerem Gale Gand, był współautorem amerykańskich jaj Brasserie i Butter Sugar Flour. Jest autorem książki Amuse-Bouche. Tramonto mieszka pod Chicago z żoną i trzema synami.Gale Gand jest szefem cukierni/partnerem w Tru. W 2001 roku otrzymała Nagrodę Jamesa Bearda dla wybitnego cukiernika i została uznana najlepszym cukiernikiem roku przez Bon Appétit. Jest również gospodarzem "Sweet Dreams" Food Network. Wraz z partnerem kulinarnym Rickiem Tramonto, Gand był współautorem amerykańskiej Brasserie i jajek z mąki maślanej. Jest autorką "Gale Gand' s Just a Bite " i "Gale Gand' s Short and Sweet". Gand mieszka pod Chicago z mężem i synem.Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Był nominowany pięć lat z rzędu do Nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, wygrywając w 1999 za desery Charliego Trottera. Jego wcześniejsze projekty to książki z serii Charlie Trotter, The Inn at Little Washington, Jacques Pepin ' s Kitchen i Amuse-Bouche. Turner mieszka w Chicago z żoną i trzema żywiołowymi córkami.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności. Jej ostatnie tytuły to Amuse-Bouche i Taste: Pure and Simple. Wniosła znaczący wkład do Back to The Table, The Naked Chef, How To Be a Domestic Goddess i Alfred Portale ' s Twelve Seasons Cookbook, wśród innych książek. Redaktor kwartalnika IACP Food Forum, mieszka poza Nowym Jorkiem z córką.