Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe

Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe
Ciasto czekoladowo-makaronowe tunelowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz żółtko, białko jaja, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe, Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe, oraz Ciasto Czekoladowe Tunelowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wymieszać skrócenie, 1 3/4 szklanki białego cukru, żółtka i wanilii, aż będzie gładka. Ubić jajka pojedynczo za pomocą miksera elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Połączyć 2 szklanki mąki, kakao, sody oczyszczonej i soli; mieszać do mieszaniny jaj na przemian z kwaśną śmietaną i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
JajkoJajko
4
Wlać ciasto do przygotowanej patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
5
W osobnej misce z czystymi ubijaczami ubij białko jaja, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo posypać 1/4 szklanki białego cukru, kontynuując ubijanie do jędrnych szczytów. Złożyć w kokosie, 1 łyżka mąki i 1 łyżeczka wanilii ręcznie za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Upuść tę mieszaninę przez łyżeczki do herbaty na cieście czekoladowym na patelni. Uważaj, aby nadzienie nie dotykało boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CzekoladaCzekolada
Białka JajBiałka Jaj
KokosKokos
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
6
Piec przez 55 do 65 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż nóż włożony do ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić przez 15 minut na patelni, a następnie odwrócić na stojaku z drutu, aby ciasto całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć ciasto z patelni i skropić polewą waniliową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Aby uzyskać glazurę waniliową, wymieszaj cukier, masło i mleko w małej misce, stopniowo dodając mleko, aż mieszanina będzie gęsta, ale wylewna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
MasłoMasło
GlazuraGlazura
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Mżawka nad schłodzonym ciastem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn