Ciasto Czekoladowo-Bananowe
Ciasto czekoladowo-bananowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 127 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka musu jabłkowego, masło, banan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 12%. Ciasto Czekoladowo-Bananowe, Ciasto Czekoladowo-Bananowe, oraz Zdrowe Ciasto Czekoladowo-Bananowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Łyżka musu jabłkowego na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut. Zeskrobać mus jabłkowy do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Połączyć cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 2 minut).
Dodać mus jabłkowy i banan, ubijając do wymieszania.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Beat w kawie i wanilii.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i pozostałe składniki połączyć z wyjątkiem cukru pudru, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj; mieszać tylko do połączenia. Zeskrobać ciasto na 8-calową patelnię do pieczenia wyłożoną pergaminem, równomiernie rozprowadzając.
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stelażu.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.