Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym

Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym
Need a bezglutenowy i przyjazny dla fodmap deser? Czekoladowe ciasto suflet z pomarańczowym sosem karmelowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 418 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz walenckie pomarańcze, masło, drobny cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowy Imbirowy Deser Sufletowy Z Sosem Z Białej Czekolady Wolfberry, Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym, oraz Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść małą patelnię wypełnioną do połowy gorącą wodą w dolnej trzeciej części piekarnika (aby zapewnić wilgoć podczas pieczenia), a następnie rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj 10-calową patelnię sprężynową i spód linii okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i czekoladę rozpuścić w ciężkim rondlu na małym ogniu, mieszając, a następnie zdjąć z ognia. Ubić razem żółtka, 1/3 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż gęsta i blada, a wstążki tworzą się po podniesieniu trzepaczki, około 6 minut. Ubij białka ze średnią prędkością z oczyszczonymi bijakami w innej dużej misce, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, ubijając, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Wymieszać ciepłą mieszaninę czekolady do mieszaniny żółtka, aż dobrze połączone. 1/4 białek wymieszać z mieszaniną czekolady, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać ciasto na patelnię springform i piec w środku piekarnika (nie umieszczaj patelni springform na patelni z gorącą wodą), aż tester włożony do środka wyjdzie z okruchami przylegającymi, około 1 godziny (skorupa utworzy się i pęknie na wierzchu ciasta, gdy się piecze).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
4
Przełożyć do stojaka i ostudzić 10 minut (ciasto "opróżni się", gdy ostygnie). Ostrożnie obrócić cienki nóż wokół krawędzi ciasta, a następnie usunąć stronę patelni. Fajne ciasto na dnie patelni 30 minut, a następnie odwrócić na inny stojak lub talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Zdejmij dno patelni, a następnie ostrożnie odklej pergamin. Odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Zdjąć skórkę z 2 pomarańczy i przyciąć biały pestkę ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
2
Skórkę pokroić w dość cienkie paski, aby zmierzyć 1/4 szklanki. Wycisnąć sok z 3 pomarańczy i przecedzić przez drobne sito. Odmierz 1 szklankę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Pozostałą 1/2 szklanki cukru gotować w suchym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać skórkę i gotować, mieszając, aż pachnące, o 15 sekund. Odchylić patelnię i ostrożnie wlać sok (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści, a następnie ostudzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać ciasto z sosem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
1
* Zalecamy zrobienie tego ciasta 1 dzień wcześniej, aby umożliwić rozwój smaków. Przechowywać schłodzone, pokryte folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn