Ciasto Czekoladowe Z Marmuru
Ciasto czekoladowe z marmuru może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką kakao, cukier, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Z Blachy Marmurowej, Mama ' s Retro Chocolate Sheet Cake (aka Texas Sheet Cake), oraz Ciasto Czekoladowo-Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru na średniej prędkości z ciężkich mikser elektryczny stoisko 4 do 5 minut lub aż kremowy.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Ubić w ekstrakcie z wanilii.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Dodać do mieszanki masła na przemian z pół na pół, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu, zatrzymując się, aby skrobać miskę w razie potrzeby.
Łyżka 1 1/4 szklanki ciasto do 2-qt. miskę i wymieszać z kakao, 3 łyżki. gorącej wody, a pozostałe 1/4 szklanki cukru do dobrze wymieszane.
Rozłóż pozostałe ciasto waniliowe na wysmarowanej i zalanej mąką patelni o wymiarach 15 x 10 cali z galaretką. Łyżka ciasto czekoladowe na ciasto waniliowe na patelni; delikatnie obracać nożem lub małą szpatułką.
Piec w temperaturze 325 przez 23 do 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu (około 1 godziny).
Wierzch ciasta polać lukrem Mocha.