Ciasto czekoladowe z kwaśną śmietaną marki Daisy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju roślinnego, ciepłej wody, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Ciasto czekoladowo-czekoladowe bez mąki Daisy, Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwie 8-calowe patelnie do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W dużej misce miksera dodać olej roślinny, jajko i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Beat ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Olej Roślinny
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Dodać brązowy cukier i cukier granulowany; kontynuować bicie, skrobanie miski często, aż dobrze wymieszane (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Brązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj roztopioną czekoladę. Kontynuuj bicie, często skrobanie miski, aż dobrze wymieszane (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
W małej misce wymieszać razem mąkę, 2/3 szklanki niesłodzonego kakao w proszku, soda oczyszczona i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W Proszku
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny czekolady na przemian z wodą, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Mąka Uniwersalna
Woda
7
Dodać 1 szklankę kwaśnej śmietany; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
8
Wlać do przygotowanych patelni i piec, aż Drewniana wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta (około 30 do 35 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
9
Wyjąć ciasta z piekarnika; ostudzić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjąć ciasto z patelni; całkowicie ostudzić.
11
W międzyczasie, w średniej misce dodać 1/2 szklanki zmiękczonego masła; beat z dużą prędkością, aż kremowy (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Dodać 2/3 szklanki kakao w proszku i 1 łyżeczka wanilii; kontynuować bicie, skrobanie miski często, aż mieszanina jest kremowy (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dodać cukier puder, 1 szklanka na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
14
Dodać mleko i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany; kontynuować bicie, skrobanie miski często, aż kremowy (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Umieść jedno ciasto, płaską stroną do góry, na dnie talerza do serwowania.
16
Umieść około 1 szklanki lukru na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
17
Rozprowadzić na około 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
18
Umieść drugie ciasto, płaską stroną do góry, na wierzchu matowej pierwszej warstwy. Boki i wierzch ciasta zamrozić pozostałym lukrem.