Ciasto czekoladowe z cukinii od podstępnej mamy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Sneaky Mommy's Chocolate Zucchini Cake. Ten przepis pozwala na przygotowanie 15 porcji, każda zawiera 202 kalorie , 5 g białka i 3 g tłuszczu . Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 18 fanów. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin i 5 minut . Jeśli masz pod ręką cukinię, cukier, marchewkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 46% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Chocolate Banana Zucchini Cake , Chocolate Zucchini and Sweet Potato Bread With Almonds and Dried Cherries i Double Chocolate Zucchini Bread .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
W misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia i goździki; odstaw.
Ubij jajka, cukier, mus jabłkowy, olej roślinny, koncentrat soku jabłkowego i ekstrakt waniliowy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj suchą mieszankę na przemian z mlekiem, a następnie dodaj cukinię, marchewkę, rodzynki i daktyle; mieszaj, aż będą lekko wilgotne.
Wlać do przygotowanej formy do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, 35 do 45 minut. Ostudzić w blasze ustawionej na kratce.