Ciasto Czekoladowe Sześciowarstwowe

Ciasto Czekoladowe Sześciowarstwowe
Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 20. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 188 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz masło, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy), 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z pianki tostowej i polewą czekoladową Słodowaną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Tłuszcz i mąka 3 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Za pomocą miksera elektrycznego, śmietanę masło do puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodać cukier i kontynuować śmietanę przez około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
5
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Dodać mąkę i mleko, na przemian do śmietany mieszaniny, zaczynając i kończąc na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
7
Dodaj wanilię i nadal mieszać aż włączone. Aby upiec 6 warstw ciasta po 3 na raz, podziel ciasto na 1/2, a następnie podziel każdą 1/2 między 3 Patelnie. Wyrównaj ciasto w każdej patelni, upuszczając patelnię płasko na blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Piec każde ciasto przez 15 do 20 minut, lub do złotego koloru. Schłodzić w patelniach przez 5 do 10 minut. Odwróć ciasto i powtórz proces z resztą ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przygotuj lukier, gdy ciasta są chłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
10
W rondlu wymieszać cukier, kakao, masło, pół na pół, syrop kukurydziany i sól, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu przez 3 minuty. Syrop stanie się gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Wyjąć Syrop z ognia i ubić cukier cukierniczy i ekstrakt waniliowy mikserem elektrycznym. Pozostaw lukier na kilka minut. W tym czasie, jeśli lukier jest zbyt gęsty do rozprzestrzeniania, dodać trochę pół na pół, 1 łyżka stołowa na raz, aby doprowadzić lukier do właściwej konsystencji rozprzestrzeniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
LukierLukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn