Ciasto czekoladowe Angel Food z polewą kawową

Ciasto czekoladowe Angel Food z polewą kawową
Ciasto czekoladowe Angel Food z polewą kawową wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten deser ma 249 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 36 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, mocną kawę, ekstrakt z wanillanu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Angel Food Z Lukrem Cytrynowym, Angel Food Cake Z Lukrem Bezowym Z Cytryny, oraz Ciasto Angel Food Z Polewą Z Bitą Śmietaną Heath Bar.

Instrukcje

1
Pozostaw białko jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Mąkę, 1 szklankę cukru, kakao i proszek do pieczenia przesiej dwa razy; odstawić. W dużej misce ubij białka, krem z kamienia nazębnego, wanilię, sok z cytryny i sól na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 2 łyżki stołowe na raz, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo składać mieszankę mąki, około jednej czwartej na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Piecz na najniższym ruszcie w temperaturze 350° przez 45 minut lub do momentu, gdy góra odskoczy po lekkim dotknięciu, a pęknięcia będą suche. Natychmiast odwrócić formę do pieczenia; całkowicie ostudzić. Przejedź nożem po bokach i środkowej rurce patelni. Odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Do lukru, w misce masło śmietankowe, cukier i kakao, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj sok z cytryny i wanilię; dobrze wymieszaj. Cienka do pożądanej konsystencji, ubijając kawę w łyżeczce na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
7
Rozłóż lukier na schłodzonym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na ciasto Angel Food. Lekkie i chrupiące musujące różowe uzupełnia puszyste ciasto Angel food - tym bardziej, jeśli podajesz je z truskawkami. Oczywiście sprawdzi się również słodkie musujące białe wino. Możesz spróbować Moet & Chandon Imperial (3 litrowa butelka-Jeroboam). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 600 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn