Ciasto Czekoladowe
Przepis Ciasto czekoladowe krem może być wykonane w około 55 minut. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Za 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis z Taste of Home ma 16 fanów. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, kakao do pieczenia, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżką wynik 13%, to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Spowiedź Jestem tortem pozbawionym ... tort czekoladowy z lukrem z serka śmietankowego i satynową polewą czekoladową, Łatwe ciasto kanapkowe z lodami z biczem waniliowym i nadzieniem z kremem czekoladowym, oraz Chocolate Chip Cookie Oreo Brownie Ice Cream Cake (Slutty Brownie Ice Cream Cake).
Instrukcje
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając natłuszczonego i posypanego mąką 13 cali. x 9-w. blacha do pieczenia. Ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na ruszcie. Ochłodzić całkowicie.
Do nadzienia w małym rondelku wymieszaj cukier i mąkę. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Przełóż do małej miski. Przykryj i wstaw do lodówki, aż całkowicie ostygnie.
W dużej misce ubij masło i skracaj na puszystą masę. Ubij mieszankę mleka i wanilię na gładką masę. Podziel ciasto na dwie poziome warstwy; rozłóż nadzienie na dolnej warstwie ciasta. Na wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Do glazury w dużym rondlu połącz cukier, kakao i skrobię kukurydzianą. Stopniowo dodawaj wodę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią, aż glazura będzie gładka. Chłodny do letniego.
Rozłóż na wierzchu ciasta.
Odstaw do zastygnięcia. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.