Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, mąkę, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Masło 9-calowy (23-cm) bochenek patelni i linii dolnej z paskiem papieru pergaminu.
W dużej misce zestaw patelni na gotującej się wodzie, czekolady i masła ciepła razem tylko do stopienia i gładkie.
Zdjąć z ognia i wymieszać w połowie cukru, następnie żółtka, a Słodkie życie w Paryżu 35 mąki.
Używając miksera elektrycznego lub trzepaczki, rozpocznij ubijanie białek z solą. Ubijaj je, aż zaczną tworzyć miękkie, opadające, szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, aż białka będą gładkie i utrzymają swój kształt po uniesieniu trzepaczki.
Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć jedną trzecią białek do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka, aż mieszanina będzie gładka i nie pozostaną żadne widoczne białe smugi.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię bochenków, wygładzić wierzch i piec przez 35 minut, aż ciasto poczuje się lekko jędrne w środku. Nie przesadzaj.
Niech ciasto ostygnie na patelni przed podaniem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
David Lebovitz mieszkał w San Francisco przez dwadzieścia lat, zanim przeniósł się do Paryża. Pieczył w kilku znanych restauracjach, zanim rozpoczął karierę jako autor książek kucharskich i pisarz kulinarny. Jest autorem czterech cenionych książek na temat deserów i pisał dla wielu dużych magazynów spożywczych, dzieląc się sprawdzonymi przepisami pisanymi z zupą humoru. Jego popularny, wielokrotnie nagradzany blog, www.davidlebovitz.com, bawi czytelników z całego świata słodkimi i pikantnymi przepisami, próbując rozwikłać zawiłości życia w Paryżu.