Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać cytrynowe ciasto szyfonu spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, skórkę z cytryny, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 67 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i 1/2 szklanki cukru.
Dodać olej, żółtka, wodę i skórkę z cytryny. Ubić mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
W małej miseczce ubij białka i śmietanę tatarską, aż uformują się szczyty. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się bardzo sztywne i lśniące szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Zamień ciasto na 10-calową patelnię rurową.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ciasto odwrócić i ostudzić całkowicie na patelni. Gdy ostygnie, poluzować krawędzie i wstrząsnąć patelni, aby usunąć ciasto.
Aby wypełnić: ubić krem na sztywne szczyty. Złożyć w cytrynowym nadzieniu. Chill until sztywny.
Aby złożyć ciasto: pokroić ciasto poziomo na 3 równe warstwy. Wypełnij warstwy 1/3 szklanki nadzienia.
Pozostałe wypełnienie rozprowadzić na wierzchniej warstwie. Udekorować plasterkami cytryny.