Ciasto Cytrynowo-Maślane Bundt

Ciasto Cytrynowo-Maślane Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z maślanką cytrynową. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, masło, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Z Maślanką Cytrynową Rabarbar Bundt, Ciasto Jagodowo-Cytrynowe Z Maślanką Bundt, oraz Ciasto Czekoladowo-Maślane Bundt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Bundt pan; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
3
W średniej misce wymieszać proszek do pieczenia,sól i 3 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połącz cukier i skórkę z cytryny w dużym kęsie; opuszkami palców pocieraj razem, gdy cukier cytrynowy jest dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CytrynowyCukier Cytrynowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Dodaj 1 szklankę masła do cukru cytrynowego. Używając miksera elektrycznego na dużej prędkości, beat untilmixture jest lekki i puszysty, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CytrynowyCukier Cytrynowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Dodać jajka po jednym na raz, ubijając do blendbetween dodatków i od czasu do czasu zeskrobując boki i dno miski z gumką, aż mieszanina będzie lekka i bardzo puszysta, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Zmniejsz prędkość do niskiej.
8
Dodaj suche składnikiw 3 dodatkach, na przemian z maślanką 2 dodatkami, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Zeskrobać ciasto do preparedpan; gładki wierzch.
9
Piec ciasto na złoty kolor izacząć, aby odciągnąć od boków patelni, 60-70 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Przenieść do stojaka drutui niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut.Odwrócić ciasto na stojaku; usunąć patelnię i letcool całkowicie. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto może być 2 dni do przodu. Przechowywać hermetyczne w roomtemperature.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Połącz konfitury i sok z cytryny w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż glazeis zredukowana do 1/2 szklanki, 6-8 protokół. Strainglaze do małego dzbanka lub miski; discardsolids w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Wlać glazurę na ostudzone ciasto i odstawić na co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn