Ciasto cytrynowo-jogurtowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, cukier, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Jogurtem Dyniowym, Truskawkowe ciasto jogurtowe: idealne na przekąskę lub śniadanie, oraz Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali. W misce przesiać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać z makiem. W drugiej misce ubij razem cukier, skórkę z cytryny i sok, jogurt, olej, jajko i wanilię. Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny jogurtu, aż po prostu połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Makowiec
Skórka Cytrynowa
Mąka Kukurydziana
Wanilia
Jogurt
Mąka Uniwersalna
Sok
Cukier
Sól
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Piekarnik
2
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 45 do 50 minut, lub aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
3
Przenieść ciasto do stojaka drucianego i ostudzić 10 minut, a następnie skręcić z patelni na stojaku i ostudzić całkowicie.