Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta cytrynowo-imbirowego z pistacjami. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 577 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz naturalne pistacje, sól morską, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z cytryną, wodą różaną i pistacjami, Żółte Ciasto Cytrynowe Z Kandyzowanymi Cytrynami I Pistacjami, oraz Lemon Ginger Ice Box Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jajka i żółtka ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Połącz sok z cytryny, masło i cukier w średniej metalowej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę cytryny do mieszaniny jaj. Zwrócić mieszaninę do miski ustawionej nad wodą; ubijać stale, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 180 ° F, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Masło
Cytryna
Cukier
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać twaróg przez drobny sitko ustawione na misce; wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni twarogu. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 8 godzin lub na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. Lekko posmaruj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali. Dolna linia patelni z pergaminowymi rund. Pierwsze pięć składników przesiać do dużej miski stojaka miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Piekarnik
2
Dodać masło, mleko i skórkę cytryny i ubić na średniej prędkości, aż grube formy ciasta, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Masło
Mleko
3
Dodać 4 białka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
4
Dodać pozostałe 4 białka; ubijać, aż będą dobrze wymieszane i gładkie. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około hojnych 4 1/2 filiżanek dla każdej); gładkie szczyty z przesuniętą łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
5
Piec ciasta, aż złoty i tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 45 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku 10 minut. Obrócić ciasta na stojaki; usunąć pergamin i całkowicie ostudzić. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
6
Wytnij kopulaste szczyty z obu ciast, dzięki czemu każde ciasto ma 1 1/4 do 1 1/3 cala wysokości. Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć każde ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
7
Umieść 3 warstwy ciasta na osobnych kartonowych krążkach lub talerzach (zarezerwuj czwartą warstwę ciasta na inne użycie).
8
Rozprowadzić 1/3 szklanki konfitury na wierzchu każdej z 3 warstw ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
Pieprz Arbolowy
9
Przenieść 1 szklankę twarogu do dużej miski; rezerwy na mus. Pozostały twaróg podzielić na warstwy (obfite 3/4 szklanki na każdą); rozprowadzić równomiernie na konfiturach do krawędzi warstw. Warstwy przechowywać w lodówce oddzielnie podczas przygotowywania musu (nie układać warstw ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
Pieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Wlać 1/4 szklanki wody do małego rondla; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
3
Umieść rondel na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut (mieszanina będzie letnia). Żelatynę wymieszać z 1 szklanką twarogu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka i 3 łyżki cukru w dużej misce, aż sztywne, ale nie suche. Białka ułożyć na masę twarogową w 2 dodatkach; odstawić na bok, aż mus zacznie lekko odstawiać, około 10 minut. Łyżka 1/3 musu cytrynowego (1 szklanka) na wierzchu każdej warstwy, a następnie delikatnie rozprowadzić na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki. Schłodzić warstwy, aż mus lekko ujędrni, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Pieprz Arbolowy
Cytryna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka Offsetowa
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta. Delikatnie wierzch z drugim, potem trzecim, uważając, aby nie przycisnąć mocno. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)
6
Dekoruj górną krawędź ciasta lokami z białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
7
W środku ciasta posypać pistacje i skrystalizowany imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Orzechy Pistacjowe
1
W przypadku loków z białej czekolady użyj grubego bloku wysokiej jakości białej czekolady. Kuchenka mikrofalowa w odstępach 5-sekundowych, aby lekko zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Biała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
2
Umieść blok czekolady na czystym ręczniku kuchennym na powierzchni roboczej. Używając obieraczki do warzyw, obrać czekoladę w loki.