Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta cytrynowo-imbirowego z pistacjami. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 577 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz naturalne pistacje, sól morską, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z cytryną, wodą różaną i pistacjami, Żółte Ciasto Cytrynowe Z Kandyzowanymi Cytrynami I Pistacjami, oraz Lemon Ginger Ice Box Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jajka i żółtka ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz sok z cytryny, masło i cukier w średniej metalowej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę cytryny do mieszaniny jaj. Zwrócić mieszaninę do miski ustawionej nad wodą; ubijać stale, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 180 ° F, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Masło
Cytryna
Cukier
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać twaróg przez drobny sitko ustawione na misce; wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni twarogu. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 8 godzin lub na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. Lekko posmaruj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali. Dolna linia patelni z pergaminowymi rund. Pierwsze pięć składników przesiać do dużej miski stojaka miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
Dodać masło, mleko i skórkę cytryny i ubić na średniej prędkości, aż grube formy ciasta, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Masło
Mleko
3
Dodać 4 białka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
4
Dodać pozostałe 4 białka; ubijać, aż będą dobrze wymieszane i gładkie. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około hojnych 4 1/2 filiżanek dla każdej); gładkie szczyty z przesuniętą łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
5
Piec ciasta, aż złoty i tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 45 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku 10 minut. Obrócić ciasta na stojaki; usunąć pergamin i całkowicie ostudzić. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
6
Wytnij kopulaste szczyty z obu ciast, dzięki czemu każde ciasto ma 1 1/4 do 1 1/3 cala wysokości. Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć każde ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
7
Umieść 3 warstwy ciasta na osobnych kartonowych krążkach lub talerzach (zarezerwuj czwartą warstwę ciasta na inne użycie).
8
Rozprowadzić 1/3 szklanki konfitury na wierzchu każdej z 3 warstw ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Przenieść 1 szklankę twarogu do dużej miski; rezerwy na mus. Pozostały twaróg podzielić na warstwy (obfite 3/4 szklanki na każdą); rozprowadzić równomiernie na konfiturach do krawędzi warstw. Warstwy przechowywać w lodówce oddzielnie podczas przygotowywania musu (nie układać warstw ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wlać 1/4 szklanki wody do małego rondla; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
3
Umieść rondel na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut (mieszanina będzie letnia). Żelatynę wymieszać z 1 szklanką twarogu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka i 3 łyżki cukru w dużej misce, aż sztywne, ale nie suche. Białka ułożyć na masę twarogową w 2 dodatkach; odstawić na bok, aż mus zacznie lekko odstawiać, około 10 minut. Łyżka 1/3 musu cytrynowego (1 szklanka) na wierzchu każdej warstwy, a następnie delikatnie rozprowadzić na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki. Schłodzić warstwy, aż mus lekko ujędrni, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cytryna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka Offsetowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta. Delikatnie wierzch z drugim, potem trzecim, uważając, aby nie przycisnąć mocno. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)
6
Dekoruj górną krawędź ciasta lokami z białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
7
W środku ciasta posypać pistacje i skrystalizowany imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Orzechy Pistacjowe
1
W przypadku loków z białej czekolady użyj grubego bloku wysokiej jakości białej czekolady. Kuchenka mikrofalowa w odstępach 5-sekundowych, aby lekko zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Biała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
2
Umieść blok czekolady na czystym ręczniku kuchennym na powierzchni roboczej. Używając obieraczki do warzyw, obrać czekoladę w loki.