Ciasto cytrynowe z irlandzkim lukrem do herbaty śniadaniowej

Need a deser bezmleczny? Ciasto cytrynowe z irlandzkim śniadanie herbata lukier może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, torebki herbaty irish breakfast tea, lemon cake mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Ciasto cytrynowe z irlandzkim lukrem do herbaty śniadaniowej, Mini warstwowe ciasto Guinnessa z lukrem ganache Irish Cream, oraz Ciasto czekoladowe z lukrem z serem irlandzkim Baileys dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dno tylko jednej 8-lub 9-calowej okrągłej patelni do ciast ze skracaniem (nie używaj sprayu).
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek.
Ciasto wymieszać ze skórką cytrynową. Napełnij kubki muffin dwie trzecie pełne ciasta; wlać pozostałe ciasto na patelnię.
Piec okrągłą patelnię 28 do 33 minut, babeczki 15 do 20 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Tymczasem miejsce 1/2 szklanki wody w mikrofali 1-cup szklanki miarki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysoki 1 minuta do 1 minuta 30 sekund lub do gorąca.
Dodaj torebki herbaty; strome 6 do 7 minut na mocną parzoną herbatę.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą.
Tymczasem w 2-ćwiartkowym rondlu wymieszaj cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, parzoną herbatę i sól.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 3 do 5 minut do 117° na termometr cukierki.
W dużej misce ubij białka mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż będą spienione i gęste (powinny kopiec, ale nie szczyt). Powoli wlać wrzący syrop cukrowy w wolnym strumieniu. Kontynuuj bicie na dużej prędkości około 7 minut lub aż utworzą się sztywne szczyty.
Wytnij warstwę ciasta na pół poziomo, aby utworzyć 2 cienkie warstwy ciasta.
Umieść jedną warstwę na talerzu.
Rozprowadzić z około 3/4 szklanki lukru. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta; rozprowadzić z około 3/4 szklanki lukru. Mrożone babeczki z pozostałym lukrem.
Dekoruj plasterkami cytryny.