Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange)
Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange) może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grand marnier, śmietana, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie), Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 180°C (350 ° F). Masło i mąka 9 x 5 x 3-calowy (22,5 x 12,5 x 7,5 cm) bochenek patelni, odkurzyć wnętrze z mąką, i Tapp nadmiar.
Umieść patelnię na izolowanej blasze do pieczenia lub na dwóch ułożonych regularnych blach do pieczenia i odstawić.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i trzymać pod ręką. Wrzucić cukier i skórkę razem w dużej misce i pocierać je razem opuszkami palców, aż cukier będzie wilgotny i aromatyczny.
Ubij jajka, ubijając, aż mieszanina będzie blada i spieniona, a następnie ubijaj crème fraîche i rum. Przełącz na dużą gumową szpatułkę i delikatnie wymieszaj przesianą mieszankę mąki do ciasta w trzech lub czterech dodatkach-ciasto powinno być grube i gładkie. Na koniec złożyć schłodzone roztopione masło w dwóch lub trzech dodatkach.
Natychmiast łyżką ciasto na patelnię i przesuń blachy do pieczenia (s) do piekarnika.
Piec przez 1 godzinę i 25 do 30 minut, lub aż cienki nóż włożony do środka ciasta wyjdzie suchy i wolny od okruchów. (Sprawdź ciasto na 40 minut. Jeśli szybko się zarumieni, przykryj go luźno namiotem foliowym na pozostałą część okresu pieczenia.)
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez około 10 minut na regale chłodzącym przed wyjęciem z patelni; odwróć i ostudzić do temperatury pokojowej z prawej strony.
Owinięte hermetycznie ciasto będzie przechowywać przez 1 tydzień w temperaturze pokojowej lub do 1 miesiąca w zamrażarce. Czerstwe ciasto jest pyszne lekko tosty i smarowane marmoladą.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z Paris Sweets by Dorie Greenspan. Copyright (c) 2002 by Dorie Greenspan. Wydane przez Broadway Books.Dorie Greenspan jest autorką wielu cenionych książek kucharskich, w tym Baking with Julia, the Café Boulud Cookbook (z Danielem Bouludem) oraz Desserts Pierre ' a Hermé, który zdobył Nagrodę IACP Cookbook of the Year Award. Dzieli swój czas między Paryż i Nowy Jork.