Ciasto cytrynowe Louise
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Louise ciasto cytrynowy Pudding spróbować. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 292 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 313 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ciasto Louise, Ciasto coffee crunch Louise Read, oraz Ciasto Cytrynowo-Budyniowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Masło 8-calowe naczynie do pieczenia (użyłam szkła-Nie wiem, czego używają Tony i Loise). Przygotuj patelnię do pieczenia lub patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić patelnię 8 cali. Będziesz korzystać z kąpieli wodnej.Odstawić 1/4 szklanki cukru i umieścić 3/4 szklanki w misce do mieszania.
Dodać skórkę cytrynową i rozgnieść ją tylną częścią łyżki, aż do uzyskania pachnącego, cytrynowego cukru.
Dodać sól i mąkę i mieszać, aż dobrze połączone.
Dodaj roztopione masło, sok z cytryny i żółtka.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Zestaw aside.In miskę, ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będzie puszysta. Stopniowo dodawać zarezerwowany 1/4 szklanki cukru i ubijać, aż będzie sztywny, ale nadal wilgotny.Złożyć mieszaninę białka do mieszaniny cytryny.
Wlać ciasto do naczynia do pieczenia.
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni i napełnij większą patelnię wodą, aby była w połowie boków (łaźnia wodna).
Piec na środkowej półce przez 40-45 minut lub aż góra będzie lekko rumiana.
Podawać na ciepło lub na zimno.