Ciasto Cytrynowe Kandyzowane Z Koprem Włoskim
Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, sodę oczyszczoną, akompaniament: lekko bitą śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowe Kandyzowane Z Koprem Włoskim, Sałatka z Edamame, selera i kopru włoskiego z kandyzowaną cytryną, oraz Sałatka z azjatyckiego selera, kopru włoskiego i Edamame z kandyzowaną cytryną, z mąki.
Instrukcje
Lekko miski olejowej i dolnej linii i boku z dużą okrągłą papieru woskowego, plisowanie boków i przycinanie do dopasowania. Lekko olejowany papier. Strona linii z paskiem papieru woskowego o szerokości 2 cali wystarczająco długo, aby owinąć wnętrze patelni w celu pokrycia plis, a następnie lekko olej.
Cebulkę kopru włoskiego pokroić wzdłuż krajalnicą na plastry o grubości 1/4 cala (o
aby pokryć dno patelni tortowej.
Koper włoski przykryć zimną wodą w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić koper włoski i odstawić na bok.
Dodać cukier, wodę (3/4 szklanki), skórkę i nasiona kopru włoskiego do rondla i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać plastry kopru włoskiego i bardzo delikatnie gotować na wolnym ogniu do miękkości i półprzezroczyste i płyn syropy, o 40 protokół. Kromki kopru włoskiego wyciągamy widelcem i układamy dekoracyjnie na dnie patelni tortowej. Jeśli masz więcej niż 1/3 szklanki syropu, gotuj, aby zmniejszyć; jeśli mniej, dodaj wodę. Lekko schłodzić syrop, a następnie wlać (w razie potrzeby przez sito o drobnych oczkach) na koper włoski.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić w skórce.
Przy niskiej prędkości mieszamy w mieszaninie mąki w 3 partiach, na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki i mieszając, aż do połączenia. Delikatnie łyżką ciasto nad polewą, rozprowadzając równomiernie.
Piec, aż ciasto będzie złocisto-brązowy i drewniany kilof włożony do środka ciasta wychodzi czysty, 25 do 30 minut. Ostudzić ciasto na patelni 15 minut, następnie odwrócić na talerz i nadal ostudzić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Ciasto jest najlepsze w dniu, w którym jest wykonane, ale utrzymuje się, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej 3 dni.