Ciasto Bundt z Imbirem i Rumem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Ginger-Rum Bundt Cake. Za 1,27 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis wegetariański laktoovo ma 674 kalorie , 7 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 12 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, soli kuchennej, ekstraktu waniliowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 30% , co jest raczej słabym wynikiem. Podobne przepisy to : Ciasto warstwowe z czekoladą i kremem rumowym , Ciasto marchewkowe z rodzynkami i rumem z lukrem serowym oraz Ciasto babkowe cytrynowe .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 175°C i umieść kratkę w dolnej 1/3 wysokości piekarnika.
Dokładnie posmaruj 12-filiżankową formę do pieczenia Bundt roztopionym masłem, oprósz mąką i usuń nadmiar.
Posyp dno patelni orzechami i odstaw.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej misce, aż do uzyskania jednolitej masy; odstaw.
W drugiej misce wymieszaj mleko, imbir i wanilię, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wymieszaj masło i cukier w misce miksera z końcówką mieszającą, ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanka będzie przypominać mokry piasek i będzie lekka, około 3 minuty.
Dodawaj jajka jedno po drugim, aż się połączą i mieszanka będzie gładka. Zeskrob mikser i boki miski. Zmniejsz obroty miksera do niskich, dodaj 1/3 mieszanki mąki i ubijaj, aż lekko się zwilży.
Wymieszaj z 1/2 mieszanki mleka i ubijaj, aż będzie lekko wilgotne. Powtarzaj, aż dodasz wszystkie składniki, kończąc na mące.
Przełóż ciasto do przygotowanej formy Bundt i wyrównaj, aby ciasto było równe.
Piecz, aż ciasto będzie gotowe, złocistobrązowe, a patyczek włożony do środka będzie czysty po wyjęciu, około 50 minut.
Przenieść na kratkę, pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, następnie odwrócić na kratkę, wyjąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Połącz wszystkie składniki w małym rondelku i postaw na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. Odcedź i odstaw do lekkiego ostygnięcia.
Kiedy ciasto osiągnie temperaturę pokojową, nakłuj je patykiem i ponakłuwaj dziurki na całej jego powierzchni.
Wlewaj syrop do otworów w cieście, łyżeczką po łyżeczce, upewniając się, że syrop dostaje się do wnętrza ciasta, a nie spływa.
Odstawić na co najmniej 4 godziny, aby ciasto wsiąkło w syrop.