Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe

Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe
Ciasto brzoskwiniowo-jeżyn może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 603 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brzoskwiniową wodę eau de vie, cassis, mielony imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Mąkę, cukier, sól wymieszać w misce robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Roztrzepać masło i skrócić na wierzchu mieszaniny mąki i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
4
Dodać wodę kilka łyżek na raz i pulsować, aż ciasto po prostu przychodzi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, aż po prostu się połączy. Formować na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Połączyć brzoskwinie, cukry, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, brzoskwinia eau de vie i skrobia kukurydziana lub tapioka w dużej misce i wymieszać, aż dobrze połączone. Jeżyny wrzuć do cassis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Eau De VieEau De Vie
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
TapiokaTapioka
Creme De CassisCreme De Cassis
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Odstawić na 10 minut, a następnie użyć łyżki szczeliny łyżką jagody do brzoskwiń, i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować każdą połowę na lekko posypanej mąką powierzchni do 13 do 14 - calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Przenieś 1 rund na dno 9-calowego talerza z głębokim naczyniem. Łyżka owoców do skorupy za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Dodaj kilka soków, które nagromadziły się w misce. Masło rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Zwiń pozostałe ciasto na wałku i rozwiń mieszankę brzoskwiniową. Krawędzie obustronnie zaokrąglone do 3/4-calowego zwisu. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić. Zaciskane krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
13
Wytnij 6 szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
14
Wierzch ciasta posmarować kremem i posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
15
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec na dolnej półce piekarnika, aż skorupa będzie złota, a soki bąbelkowe grubo przez szczeliny, pokrywając krawędzie skorupy folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 1 godziny 20 do 30 minut, aż dolna skorupa będzie brązowa, a soki bulgotną. Fajne ciasto 3 godz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Składniki

5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, plus więcej do walcowaniamąka uniwersalna, plus więcej do walcowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże jeżynyświeże jeżyny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazimne masło pokrojone na małe kawałkizimne masło pokrojone na małe kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia kukurydziana lub tapiokaskrobia kukurydziana lub tapioka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathmielona świeża gałka muszkatołowamielona świeża gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawoda z lodem lub więcej, w razie potrzebywoda z lodem lub więcej, w razie potrzeby791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapeach eau de viepeach eau de vie1kilogramymieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 calamieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 cala1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałkischłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacukier turbinadocukier turbinado103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacassiscassis
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn