Ciasto Brzoskwiniowe Głębokie
Deep-Dish Peach Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 552 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastową tapiokę, skrobię kukurydzianą, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto brzoskwiniowe z nadzieniem Pekan Streusel, Deep Dish Fresh Peach Pie - Le Creuset Round Tarte Tatin Pan, oraz Ciasto Z Szynką Z Głębokim Daniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób skórkę: w robocie kuchennym mąkę impulsową, sól, cynamon i cukier.
Dodać masło i skrócić; pulsować, aż mieszanina przypomina bułkę tartą. Żółtka ubić z 1/4 szklanki wody z lodem i zalać mieszanką mąki. Pulsuj, aż ciasto po prostu połączy się w kulkę (dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżeczka. na raz, jeśli ciasto jest zbyt suche). Spłaszczyć ciasto na dysk, owinąć w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Wykonaj napełnianie: Przynieś garnek wody do wrzenia i przygotuj miskę z lodowatą wodą. Nożem zrób kilka szczelin w skórze każdej brzoskwini. Upuść brzoskwinie do wrzącej wody na 1 minutę, a następnie zanurz się w lodowatej wodzie.
Wyjmij brzoskwinie z wody i zsuń Skórki. Ćwiartka każda brzoskwinia, usunąć dół i pokroić każdą ćwiartkę na pół. Brzoskwinie wrzucić z pozostałymi składnikami nadzienia.
Odstawić na 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej piekarnik do 204°. wyłóż blachę do pieczenia folią. Podziel ciasto na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta na 11-calowe koło.
Wytnij pasek o szerokości 1 cala od zewnętrznej krawędzi ciasta.
Umieść przycięte ciasto koło w głębokim naczyniu 9-calowy talerz ciasto.
Ostrze szczotkować wodą i umieścić paski ciasta na krawędzi, naciskając, aby uszczelnić. Napełnij mieszanką brzoskwiniową.
Pozostałe ciasto umieścić na naczyniu z ciasta. Naciśnij ciasto razem, przyciąć nadmiar i zacisnąć krawędzie razem do uszczelnienia.
Wierzch ciasta posmarować ubitym białkiem i posypać cukrem. Zrób kilka szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Umieść ciasto na wyłożonej blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut, następnie zmniejszyć ogień do 191° i piec przez 40 minut, aż ciasto będzie złoty brąz i nadzienie będzie bąbelkowe.
Niech ciasto ostygnie na stojaku drucianym przez co najmniej 25 minut przed podaniem.